ΘΕΑΤΡΟ

Τo act4Greece για το ΚΘΒΕ

Δημοσίευση 7 Σεπτεμβρίου 2016, 16:00 / Ανανεώθηκε 7 Σεπτεμβρίου 2016, 16:00
Τo act4Greece για το ΚΘΒΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Η αποκατάσταση και ανάδειξη του Θεάτρου Δάσους της Θεσσαλονίκης εντάχθηκε στο πρόγραμμα συμμετοχικής χρηματοδότησης της Εθνικής Τράπεζας

Η αποκατάσταση και ανάδειξη του Θεάτρου Δάσους της Θεσσαλονίκης εντάχθηκε στο πρόγραμμα συμμετοχικής χρηματοδότησης της Εθνικής Τράπεζας

Τα προγράμματα crowdfunding (συμμετοχικής χρηματοδότησης) αποτελούν πλέον βασικό μοχλό ανάπτυξης παγκοσμίως, ενισχύοντας καινοτόμα projects που δεν θα είχαν τύχη υπό άλλες συνθήκες. Το act4Greece είναι η πλατφόρμα crowdfunding της Εθνικής Τράπεζας που ενισχύει δράσεις σε επτά διαφορετικούς τομείς, ανάμεσά τους ο πολιτισμός και η πολιτιστική επιχειρηματικότητα.

Πέρυσι, το act4Greece συγκέντρωσε το ποσό των 108.176 ευρώ για τις απαραίτητες επισκευές και των εκσυγχρονισμό των σκηνών του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν. 

Φέτος, η Εθνική Τράπεζα ενέταξε στο πρόγραμμα την πρόταση του ΚΘΒΕ για την συντήρηση και την αξιοποίηση του Θεάτρου Δάσους και του ιστορικού φροντιστηρίου του. Έτσι, από τον Ιανουάριο 2017 οι φιλότεχνοι θα μπορούν να συμμετέχουν διά του οβολού τους στην αποκατάσταση των ζημιών, κυρίως από υγρασία, την στατική ενίσχυση ενίσχυση του θεάτρου που βρίσκεται στην καρδιά του Σέιχ Σου και στην αποκατάσταση-ανάδειξη των καμαρινιών και των φροντιστηρίων.

Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στα 105.000 ευρώ και η δράση θα υλοποιηθεί με την οικονομική υποστήριξη του κοινού, η οποία θα είναι δυνατή σε ειδικό λογαριασμό που θα δημιουργηθεί στην Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο του Προγράμματος act4Greece (https://www.act4greece.gr/el/).

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr