ΘΕΑΤΡΟ

Καμπανέλλης στην… Αλεξάνδρεια

Δημοσίευση 13 Σεπτεμβρίου 2016, 19:01 / Ανανεώθηκε 3 Νοεμβρίου 2016, 17:36
Καμπανέλλης στην… Αλεξάνδρεια
Facebook Twitter Whatsapp

Δύο κωμικοί μονόλογοι του Ιάκωβου Καμπανέλη ανεβαίνουν σε σκηνοθεσία Βασίλη Κατσικονούρη στο θέατρο που στεγάζεται στην παλιά κατοικία του Μ. Καραγάτση.

Δύο κωμικοί μονόλογοι του Ιάκωβου Καμπανέλη ανεβαίνουν σε σκηνοθεσία Βασίλη Κατσικονούρη στο θέατρο που στεγάζεται στην παλιά κατοικία του Μ. Καραγάτση.

Τον Βασίλη Κατσικονούρη τον γνωρίζουμε μέσα από τα θεατρικά έργα του («Γάλα», «Καγκουρώ»). Όμως φέτος θα μας αποκαλυφθεί με μια άλλη ιδιότητά του: του σκηνοθέτη. Θα σκηνοθετήσει δύο κωμικούς μονόλογους του Ιάκωβου Καμπανέλλη, τον «Πανηγυρικό» και τον «Επικήδειο», σε μια διπλή παράσταση στον πολυχώρο τέχνης Αλεξάνδρεια.

Η συγκυρία είναι σημαδιακή. Ένας σημαντικός εκπρόσωπος της νέας γενιάς ελλήνων συγγραφέων στρέφει το βλέμμα του στο έργο του «πατριάρχη» της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας σε ένα χώρο που στέγασε για πολλά χρόνια μια άλλη μεγάλη μορφή των εγχώριων γραμμάτων, τον Μ. Καραγάτση. Διότι, το νεοκλασικό κτίριο στην πλατεία Αμερικής  όπου λειτουργεί τα τελευταία χρόνια η Αλεξάνδρεια ήταν για χρόνια η ιδιωτική κατοικία της οικογένειας του συγγραφέα ο οποίος έγραψε εκεί μερικά από τα πιο γνωστά έργα του.

Στην παράσταση με τίτλο «Καμπανέλλης: Ένας Πανηγυρικός και ένας Επικήδειος» πρωταγωνιστεί ο ηθοποιός Βασίλης Βλάχος, εμψυχωτής της Αλεξάνδρειας, ενώ τα σκηνικά και τα κοστούμια έχει κάνει η Ανθή Σοφοκλέους.

«Καμπανέλλης: Ένας Πανηγυρικός και ένας Επικήδειος», Αλεξάνδρεια, Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής, τηλ. 210 8673655. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κυριακή, ώρα 18:30, και Δευτέρα, ώρα  20:30, από 9 Οκτωβρίου έως 19 Δεκεμβρίου. Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ, 10 ευρώ άνω των 65, 8 ευρώ φοιτητικό, 6 ευρώ για ανέργους

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr