current views are: 10

18 Νοεμβρίου 2016
Δημοσίευση11:11

«Διονυσιακή Νύχτα» στο Θέατρο Αθηνών

«Διονυσιακή Νύχτα» στο Θέατρο Αθηνών

Δημοσίευση 11:11’

«Διονυσιακή Νύχτα» στο Θέατρο Αθηνών

Το 2007, πρώτοι, διοργανώσαμε το φεστιβάλ ‘’πρωτοεμφανιζόμενου’’ ελληνικού θεατρικού έργου, σκεπτόμενοι ότι, σημαντικοί νέοι δημιουργοί, στοιβάζουν τα επιτεύγματά  τους, σε συρτάρι!

Επιχειρήσαμε, τότε, αυτό το φεστιβάλ να γίνει ετήσιος θεσμός, με την αρωγή σημαντικών χορηγών! Ατυχώς, η οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας, έβαλε φρένο, για κάποια χρόνια, στο εγχείρημά μας!

Παρ’ ολ’ αυτά, επιμένουμε και παίρνουμε το νήμα, από εκεί που το αφήσαμε: Συνεχίζουμε να προτιμούμε και να στηρίζουμε  το «πρωτοεμφανιζόμενο ελληνικό έργο», ανεβάζοντας με σύγχρονη ματιά τη μεγάλη επιτυχία της παλαιάς μας προσπάθειας, τη «Διονυσιακή Νύχτα», του Στέφανου Κακαβούλη.

«Η Ουρανία έχει γεννήσει ένα κορίτσι, το οποίο πάσχει από εγκεφαλική αναπηρία. Επιλέγει να αφιερώσει την ζωή της, στη φροντίδα του παιδιού της… την εγκαταλείπουν όλοι! Ακόμα κι οι πιο οικείοι! Βιώνει την αποξένωση από οποιαδήποτε χαρά της ζωής  για πολλά χρόνια  Η μοναδική της συντροφιά είναι οι αναμνήσεις της. Μέχρι που, στην ερημική ζωή της, μπαίνει ένας νεαρός φοιτητής! Θα περάσουν, μαζί, μία ΝΥΧΤΑ».

Σ΄ αυτό, το νέο, λοιπόν ανέβασμα  της «Διονυσιακής Νύχτας» πρωταγωνιστούν οι: Λήδα Ματσάγγου, στο ρόλο που είχε κρατήσει η Μπέττυ Λιβανού, η νεαρή Αναστασία Τσιλιμπίου, η οποία καλείται ν’ αποδώσει το δυσκολότατο ρόλο της κοπέλας μ’ εγκεφαλική αναπηρία, ρόλο πρόκληση για οποιαδήποτε ηθοποιό κι ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος, στο ρόλο του νεαρού φοιτητή, ηθοποιός που θυμίζει τους γοητευτικούς ζεν-πρεμιέ προηγούμενων δεκαετιών!

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Ρούλα Χάμου. Η παράσταση ανεβαίνει στο θέατρο «Αθηνών», Βουκουρεστίου 10,  στο Σύνταγμα, τέλος Νοέμβρη, Δευτέρα και Τρίτη στις 21.00.