ΘΕΑΤΡΟ

Τελευταία ευκαιρία για Το Καπλάνι της Bιτρίνας

Δημοσίευση 9 Δεκεμβρίου 2016, 12:32 / Ανανεώθηκε 9 Δεκεμβρίου 2016, 12:32
Τελευταία ευκαιρία για Το Καπλάνι της Bιτρίνας
Facebook Twitter Whatsapp

Η παράσταση του θρυλικού έργου της Άλκης Ζέη ολοκληρώνει τον κύκλο της στις 8 Γενάρη

Η παράσταση του θρυλικού έργου της Άλκης Ζέη ολοκληρώνει τον κύκλο της στις 8 Γενάρη

Η Άλκη Ζέη για την θεατρική παράσταση του (αυτοβιογραφικού) έργου της «ο Καπλάνι της Βιτρίνας»:

«Πήγα με πολύ αγωνία να δω ‘Το Καπλάνι της Βιτρίνας’ διασκευασμένο στο θέατρο. Έριξα μια ματιά στην πλατεία. Δίπλα μου καθόντανε τα παιδιά και τα εγγόνια μου και λίγο πιο πέρα ξαδέλφια, ανήψια και μικρανήψια. Την ένιωθα την ανυπομονησία τους. Άνοιξε η Αυλαία μα δεν έβλεπα θέατρο. Είδα τον εαυτό μου μικρό κοριτσάκι και την αδελφή μου, τον παππού, τις θείες, τους μικρούς φίλους και τον μεγαλύτερο ξάδελφό μας. Στο βάθος το αγαπημένο μου Μαλαγάρι, τη θάλασσα με τα κύματα και κάπου ψηλά το Καπλάνι να με κοιτάζει με το γαλάζιο του μάτι. Το μικρό κοριτσάκι – δηλαδή εγώ- να φορεί το φουστανάκι μου, να μιλάει και να κινείται όπως εγώ κι αδελφή μου το ίδιο. Και ρίγη με τη δικτατορία, όχι την τελευταία, τότε… του Μεταξά και τις μισητές στολές νεολαίας και τα βιβλία που καίγονταν.

»Μόνο σαν υποκλίθηκαν οι ηθοποιοί βγήκα από το όνειρο και βούρκωσα και γύρω οι δικοί μου μα κι όλος ο κόσμος έμεινε για μια στιγμή βουβός κι ύστερα ξέσπασε σε χειροκροτήματα. Δεν ξέρω ποιος συγγραφέας είχε τέτοια τύχη να ξαναζήσει τα παιδικά του χρόνια. Πρέπει να έβαλαν πολλή αγάπη και πολύ κόπο όλοι οι συντελεστές ανεξαιρέτως. Τους ευχαριστώ λοιπόν γι’ αυτό το αξέχαστο ταξίδι».

 Μία μεγάλη παραγωγή με 11 καταξιωμένους και ταλαντούχους ηθοποιούς  και συντελεστές, με προβολές 3D και Video art, που συνθέτουν ένα ονειρικό σκηνικό κατασκευασμένο από τον κορυφαίο σκηνογράφο και ενδυματολόγο Γιάννη Μετζικώφ,  με τις εξαίσιες μουσικές του Μιχάλη Αβραμίδη, μεταφέρουν ξανά μικρούς και μεγάλους στο Λαμαγάρι της Σάμου,  στο «σκηνικό» των παιδικών χρόνων της Άλκης Ζέη και κυρίως  στα συναισθήματα, την ψυχή και την αθωότητα των δυό μικρών κοριτσιών, της Μέλιας και της Μυρτώς, χαρτογραφώντας το καλοκαίρι του 1936.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Θεατρική διασκευή/σκηνοθεσία: Ανδρομάχη Χρυσομάλη
Σκηνικά- Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Μουσική: Μιχάλης Αβραμίδης
Στίχοι τραγουδιού: Ανδρομάχη Χρυσομάλη
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Προβολές 3D και Video Art: Σπύρος Ρασιδάκης, Αλέξανδρος Τσερέπας
Επιμέλεια κίνησης: Κική Μπάκα
Φωτογραφίες παράστασης: Διαμαντής Τάσσης, Χρίστος Σιμάτος
Μακιγιάζ: Εύη Ζαφειροπούλου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Α΄ Θοδωρής Ντουρντουρέκας, Β΄ Ελεάννα Φινοκαλιώτη
Κατασκευή Σκηνικών: Παναγιώτης Λαζαρίδης, Βασίλης Σακκής
Προβολή-Επικοινωνία: BrainCo S.A.

Παίζουν: Γιάννης Καρατζογιάννης, Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Δημήτρης Μαύρος, Μαριλίτα Λαμπροπούλου, Μαρία Κοκκινίδου, Τζένη Παρασκευαΐδου, Φοίβος Παπακαλούσης, Χριστίνα Πάγκαλη, Πανάγος Ιωακείμ, Ελεάννα Φινοκαλιώτη, Γιώργος Βουβάκης.

Το Καπλάνι της Bιτρίνας, Θέατρο Αβάκιο, Ιερά Οδός 7-11, Αθήνα.  Εορταστικό Πρόγραμμα Παραστάσεων: Kυριακή 18 Δεκεμβρίου ώρα 15:00, Κυριακή 25 Δεκεμβρίου ώρα 12:00, Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου ώρα 12:00, Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017 ώρα 17:00, Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017 ώρα 12:00, Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017 ώρα 12:00 (Πρωινές για σχολεία στις 10:00). Τιμές εισιτηρίων: 12€  Ενήλικες, 10€  Παιδικό, 8€  Ομαδικό. Πληροφορίες - κρατήσεις: Τηλέφωνα 210 5325563 / 697 706388, Viva.gr