ΘΕΑΤΡΟ

Οι γυναίκες θεατρικοί δημιουργοί στο Hellas Filmbox Berlin

Δημοσίευση 12 Ιανουαρίου 2017, 12:07 / Ανανεώθηκε 12 Ιανουαρίου 2017, 12:07
Οι γυναίκες θεατρικοί δημιουργοί στο Hellas Filmbox Berlin
Facebook Twitter Whatsapp

Το πρώτο ελληνικό κινηματογραφικό φεστιβάλ στο Βερολίνο παρουσιάζει δύο θεατρικές παραστάσεις, συμπαραγωγές ελληνικών και ευρωπαϊκών σχημάτων, με άρωμα γυναίκας

Το πρώτο ελληνικό κινηματογραφικό φεστιβάλ στο Βερολίνο παρουσιάζει δύο θεατρικές παραστάσεις, συμπαραγωγές ελληνικών και ευρωπαϊκών σχημάτων, με άρωμα γυναίκας

Το Hellas Filmbox Berlin διευρύνοντας το αφιέρωμα «Γυναίκες δημιουργοί στον Κινηματογράφο – Νέο Κύμα» (18-22 Iανουαρίου 2017) διοργανώνει την πλατφόρμα Cinematic Theatre – Transmedia, Theatre Document. Πρόκειται για μια συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού Ελλάδος, του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του  ITI Germany και της Volksbühne που στόχο έχει την διαδικτύωση των σύγχρονων ελληνικών θεατρικών ομάδων με τα θέατρα της Γερμανίας αλλά και την προώθηση της δουλειάς των γυναικών καλλιτεχνών. Στο πλαίσιο της θεατρικής πλατφόρμας φέτος θα πραγματοποιηθεί μια καταγραφή των θεατρικών ομάδων αυτών και θα παρουσιασθούν  δύο νέες παραστάσεις που πειραματίζονται και προσπαθούν να συμβάλουν στον κριτικό διάλογο πάνω σε κοινωνικο-πολιτικά ζητήματα της σύγχρονης Ελλάδας και Ευρώπης.

Η πρώτη παράσταση ονομάζεται «Σπουδή Ι :  Αμαρτίες γονέων» των Influx Artists Collective (Κορίνα Βασιλειάδου και Χάρη Πεχλιβανίδη) και είναι μια παραγωγή της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου και του Ibsen Scholarship. Στην Σπουδή Ι χρησιμοποιώντας 40 λεπτά ειδικά επεξεργασμένο υλικό ντοκυμαντέρ, η ομάδα ερευνά τις αιτίες που οδήγησαν την ελληνική κοινωνία στην παρούσα κατάσταση. Αναζητούν «Πώς κατέληξε η Ελλάδα στην οικονομική δυσχέρεια όταν κάποτε ήταν μια υπολογίσιμη δύναμη, τόσο ωστέ ανέλαβε και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ποια είναι τα λάθη της προηγούμενης γενιάς;»

Η παράσταση «Eutopia» είναι αποτέλεσμα ελληνο-γερμανικής συνεργασίας και παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου του Όσλο (στο πλαίσιο του IbsenFestival/Monsters of Reality - The Mimesis Machine platform). H πρεμιέρα της παράστασης έγινε στο Όσλο τον Σεπτέμβριο του 2016 και ο επόμενος σταθμός ήταν το θέατρο Frascati στο Άμστερνταμ, το Νοέμβριο του2016. Στη Eutopia τέσσερις πολίτες και ένας συντονιστής συναντιούνται για πρώτη φορά σε ένα δωμάτιο κατά τη διάρκεια μιας ομάδας εστιάσης (focus group). Σε καθέναν από τους συμμετέχοντες έχει ανατεθεί ο ρόλος ενός ιστορικού προσώπου και συγκεκριμένα του Jean Monnet,του Helmut Kohl, του Francois Mitterrand και της αστρολόγου του Elizabeth Teissier. Ερωτούνται για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τι πήγε λάθος από την απαρχή της μέχρι και σήμερα. Θα τεθούν μια σειρά από ερωτήσεις: «Πώς μπορούμε να αντιστρέψουμε τη διαδικασία συγκρότητησης της ΕΕ και να βρούμε τις αστοχίες της; Υπάρχει μέλλον για την Ένωση; Τι λένε τα άστρα για την Ευρώπη;»

«Γυναίκες δημιουργοί στο Θέατρο- Νέο Κύμα»

Πλατφόρμα Cinematic Theatre – Transmedia, Theatre Document

Πρόγραμμα Παραστάσεων:

20 Δεκεμβρίου 2017/ 6ΜΜ, Volksbühne , The Sins of our Fathers, Influx Atists Collective

20 Δεκεμβρίου 2017/ 21:30MM  Volksbühne, Eutopia του Poka-Υio

 

 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr