ΘΕΑΤΡΟ

Πάρτε θέση στην αφετηρία για το 10ο Bob Theatre Festival

Δημοσίευση 8 Μαρτίου 2017, 15:10 / Ανανεώθηκε 8 Μαρτίου 2017, 15:18
Πάρτε θέση στην αφετηρία για το 10ο Bob Theatre Festival
Facebook Twitter Whatsapp

Ως τις 9 Απριλίου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στον διαγωνισμό Scratch Night του Bob Theatre Festival

Ως τις 9 Απριλίου η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στον διαγωνισμό Scratch Night του Bob Theatre Festival

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Το Bob Theatre Festival είναι ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην ανάδειξη νέων δημιουργών και καλλιτεχνών της σκηνής μέσα από μια πρωτότυπη διαγωνιστική διαδικασία. Οι διαγωνιζόμενες ομάδες υποβάλλουν τις ιδέες τους στους διοργανωτές και κατόπιν –αν πάρουν το πράσινο φως- παρουσιάζουν ενώπιον κοινού ένα μικρό δείγμα (Scratch) της παράστασης που οραματίζονται.

Οι νικητές, που προκύπτουν μέσα από ψηφοφορία ανάμεσα στους θεατές, έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν ολοκληρωμένη την ιδέα τους την επόμενη θεατρική σεζόν και να κριθούν.

Τα οκτώ χρόνια διεξαγωγής του διαγωνισμού δεν είναι λίγες οι ομάδες που είδαν τη δουλειά τους να δημοσιοποιείται. Μόνο από την περσινή διοργάνωση, έξι παραστάσεις είδαν το φως της σκηνής: «Τα Βρώμικα Παραμύθια» (ομάδα Άπειρον, Θέατρο 104), «Γ. Τ. Π.» (ομάδα NOT One Trick Pony, Eliart Theatre), «Τα Όνειρα του Αϊνστάιν» (Θέατρο του Νέου Κόσμου), «Γιοσίρου Γιαμαγκούσι» (Lorem Ipsum, Vault), «Homo Galacticus» (Ομάδα Inferno, Vault) και «Το Πεπρωμένο που ονομάζεται Κλοτίλδη» (Bios).

Το φετινό Scratch Night 2017 (10ο Bob Theatre Festival, 22 έως 28 Μαîου 2017) θα ακολουθήσει στα βήματα των προηγουμένων. Με μία ελάχιστη διαφορά. Για πρώτη φορά, εκτός από ομάδες, δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μεμονωμένοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες

Οι νικητές θα κερδίσουν χρηματικό έπαθλο 1.000€ καθώς και ένα σεμινάριο παραγωγής και δραματουργίας ώστε να εξελίξουν την ιδέα τους σε ολοκληρωμένη παράσταση και να την ανεβάσουν σε Αθηναϊκό Θέατρο την ερχόμενη σεζόν.

Σκεφτείτε, λοιπόν, μια ιδέα για παράσταση, κάντε αίτηση και ελάτε να παρουσιάσετε το Scratch σας (15' από την ιδέα) στο Bob Theatre Festival!

Μπείτε στο site του Bob Theatre Festival http://www.bobfestival.gr και συμπληρώστε τη σχετική αίτηση. Στην περίπτωση των μεμονωμένων καλλιτεχνών, προβλέπεται ειδικό workshop με στόχο να δημιουργηθούν οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στο φετινό διαγωνισμό.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το διαγωνισμό: 9/4/2017 • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το workshop μεμονωμένων ηθοποιών/σκηνοθετών: 24/3/2017 • Περισσότερες Πληροφορίες: www.bobfestival.gr & facebook.com/BobTheatreFestival

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr