ΘΕΑΤΡΟ

6 a.m. How to disappear completely από τους blitz

Δημοσίευση 21 Σεπτεμβρίου 2015, 18:01 / Ανανεώθηκε 6 Οκτωβρίου 2015, 16:57
6 a.m. How to disappear completely από τους blitz
Facebook Twitter Whatsapp

Η πιο δυναμική θεατρική ομάδα στην Ελλάδα σήμερα επιστρέφει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Παρασκευή 9 έως και Κυριακή 18 Οκτωβρίου.

Η πιο δυναμική θεατρική ομάδα στην Ελλάδα σήμερα επιστρέφει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Παρασκευή 9 έως Κυριακή 18 Οκτωβρίου.

Τους blitz, τη θεατρική ομάδα που ίδρυσαν το 2004 ο Γιώργος Βαλαής, η Αγγελική Παπούλια και ο Χρήστος Πασσαλής, τη γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια μέσα από τις εμφανίσεις της σε χώρους καλλιτεχνικής «ζύμωσης» όπως το BIOS. Μέσα από παραστάσεις που αμφισβητούσαν την κατεστημένη θεατρική τάξη και δοκίμαζαν τα εκφραστικά μέσα των ηθοποιών –και τις αντοχές των θεατών- που αναζητούσαν τον δρόμο τους στην συνοριακή γραμμή μεταξύ θεάτρου, εικαστικών, ποίησης και σινεμά.

Φέτος λοιπόν οι blitz επιστρέφουν με μια ολοκαίνουργια θεατρική πρόταση, την πιο ώριμη και φιλόδοξη δουλειά τους μέχρι στιγμής. Μετά από τριετή περιοδεία στην Ευρώπη στη διάρκεια της οποίας είχαν τη δυνατότητα να συμπράξουν με ευρωπαίους συνάδελφούς τους, τα μέλη της ομάδας παρουσιάζουν το «6 a.m. How to disappear completely», μια νέα διεθνή συμπαραγωγή εμπνευσμένη από την ποίηση του Φρήντριχ Χαίλντερλιν, τις ουτοπικές κατασκευές τις σύγχρονης αρχιτεκτονικής και τις ταινίες του Αντρέι Ταρκόφσκι, βασισμένη στη σοβιετική νουβέλα επιστημονικής φαντασίας «Πικνίκ δίπλα στο δρόμο (1972) των Αρκάντι και Μπόρις Στρουγκάτσκι.

Με σύνθημα «Όχι άλλη πραγματικότητα» o Γιώργος Βαλαής, η Αγγελική Παπούλια, ο Χρήστος Πασσαλής και οι συνεργάτες τους, οι δραματουργοί Stephanie Carp και Νίκος Φλέσσας, διαπραγματεύονται την ιδέα μιας πορείας, μιας διαδρομής προς μια άλλη γεωγραφική, ψυχολογική περιοχή. Γίνονται οι καταληψίε ενός ερειπωμένου εργοταξίου στις παρυφές μιας πόλης. Εκεί, χρησιμοποιώντας τα απομεινάρια του παρελθόντος με ποιητικούς όρους, θα οικοδομήσουν μια μελλοντική επικράτεια. Σε αυτόν το νέο τόπο της επαγγελίας, «δύο πολίτες θα είναι αρκετοί για να χτίσουν μια μητρόπολη, τρεις για να φτιάξουν μια χώρα και τέσσερις για να δημιουργήσουν έναν κόσμο», όπως δήλωνε και ο εικαστικός, αρχιτέκτονας και περφόρμερ Βίτο Ακόντσι.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία: blitz theatre group
Δραματουργία: blitz theatre group, Νίκος Φλέσσας, Stefanie Carp
Σκηνικά: Έφη Μπίρμπα
Κοστούμια: Βασιλεία Ροζάνα
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας
Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Κωνσταντινίδης, Coti K
Επιμέλεια κίνησης: Γιάννης Νικολαΐδης
Επιμέλεια μακιγιάζ: Εύη Ζαφειροπούλου
Βοηθός σκηνοθεσίας: Βάσια Ατταριάν
Βοηθός σκηνογράφου: Αλεξία Χρυσοχοΐδου

Ερμηνεύουν: Άρης Αρμαγανίδης, Γιώργος Βαλαής, Μιχάλης Κίμωνας, Άρης Μπαλής, Αγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής, Αρετή Σεϊνταρίδου

Μακέτα σκηνογραφίας: Μιχαήλα Πλιαπλιά
Κατασκευή σκηνικού: Παναγιώτης Μπλάνας
Κατασκευή κοστουμιών, ειδικές κατασκευές: Λένα Παπαμιχαήλ
Project development, Promotion & Touring: Judith Martin / Ligne Directe
Οργάνωση παραγωγής: Μαρία Δούρου

Παραγωγή: Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση & blitz theatre group

Συμπαραγωγή: La Filature - Scène nationale de Mulhouse, La Comédie de Reims - Festival Reims Scènes d'Europe

Το «6 a.m. How to disappear completely» θα παρουσιαστεί από 9 έως 18 Οκτωβρίου, ώρα 20:30, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών (Κεντρική Σκηνή) και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στο La Filature της Μυλούζ, στο πλαίσιο του Festival Vagamondes (14 & 15 Ιανουαρίου 2016), και στη La Comédie de Reims, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Scènes d’Europe (3 Φεβρουαρίου 2016). Τιμές εισιτηρίων: 10, 15, 18 και 28 € (κανονικό), 8, 11, 14 και 22 € (μειωμένο), Ζώνη ΤετARTης 7 €,  Άνεργοι - ΑμεΑ 5 €. Πληροφορίες – κρατήσεις: 210 900 5 800.

Παράλληλες δράσεις:

Παρασκευή 9 έως και Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015, 11:00-16:00: Εργαστήριο δραματουργίας με τη Stephanie Carp (δραματουργός παράστασης).

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015:Συζήτηση του κοινού με τους συντελεστές μετά την παράσταση.