ΘΕΑΤΡΟ

Για «Mojo» μόλις προφταίνετε

Δημοσίευση 22 Σεπτεμβρίου 2015, 08:01 / Ανανεώθηκε 21 Σεπτεμβρίου 2015, 20:49
 Για «Mojo» μόλις προφταίνετε
Facebook Twitter Whatsapp

Το πιο ροκ θεατρικό έργο της περσινής χρονιά επαναλαμβάνεται για λίγες μόνο παραστάσεις στο θέατρο Πόρτα με ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Θωμά Μοσχόπουλου.

Το πιο ροκ θεατρικό έργο της περσινής χρονιά επαναλαμβάνεται για λίγες μόνο παραστάσεις στο θέατρο Πόρτα με ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση του Θωμά Μοσχόπουλου.

Για τη δουλειά που γίνεται στο θέατρο Πόρτα σας έχουμε ενημερώσει. Είναι ένας από τους πιο δραστήριους θεατρικούς οργανισμούς στην Ελλάδα σήμερα, σε σαφή ταυτότητα και προσανατολισμό, με άξιους συνεργάτες και σταθερή παραγωγή έργου.

Η φετινή σεζόν στο θέατρο της οδού Μεσογείων αρχίζει με τρεις επαναλήψεις από το περσινό ρεπερτόριο, παραστάσεις που δεν πρόφτασαν να κάνουν τον κύκλο τους: το «Elvedon», το «Mojo» και το «Μυστήριο της πολιτείας Χάμελιν».

Ξεκινάμε με το «Mojo», το έργο του Τζεζ Μπάτεργουερθ που έκανε πρεμιέρα στο Royal Court Theatre το 1995 εκτοξεύοντας τη φήμη του δημιουργού του –για το «Mojo» ο Τζεζ Μπάτεργουερθ τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερου έργου Lawrence Olivier, το ανώτερο θεατρικό βραβείο στη Μεγάλη Βρετανία.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Το έργο διαδραματίζεται στο Σόχο του ’60 με ήρωες από την ροκ-εντ-ρολ σκηνή της εποχής και μικροεγκληματίες της νύχτας. Ένας ανερχόμενος αστέρας της τοπικής σκηνής, ο Σίλβερ Τζόνι, είναι το μήλο της έριδας ανάμεσα στον Έζρα, τον μάνατζέρ του και ιδιοκτήτη του Ατλάντικ-Κλαμπ όπου εμφανίζεται, και τον Σαμ Ρος, τον αδίστακτο μεγαλοεπιχειρηματία της «νύχτας» που τον διεκδικεί. Η αναμέτρηση θα πάρει απρόσμενη τροπή όταν τα πρωτοπαλίκαρα του Έζρα θα βρεθούν ταμπουρωμένα στο κλαμπ μετά από ένα φόνο με τον Σίλβερ Τζόνι άφαντο.  Δοσμένη μέσα από τον έναν παραμορφωτικό φακό που θυμίζει Ταραντίνο, η πλοκή του έργου διαβάζεται ως ροκ θρίλερ ή ως μαύρη κωμωδία με έντονη την επιρροή του Πίντερ στη δραματουργία του συγγραφέα.

Η παράσταση που έστησε ο Θωμάς Μοσχόπουλος (έκανε πρεμιέρα στις 28 Φεβρουαρίου 2015) βασισμένος στο κείμενο του Μπάτεργουερθ είναι «ασεβής» και καταιγιστική. Μην τη χάσετε!

Η ταυτότητα της παράστασης:

Μετάφραση–Σκηνοθεσία Θωμάς Μοσχόπουλος
Σκηνικά Ευαγγελία Θεριανού
Κοστούμια Κλαίρ Μπρέσγουελ
Φωτισμοί Σοφία Αλεξιάδου
Βοηθός Σκηνοθέτης Άννα Μιχελή

Ερμηνεύουν Ηλίας Μουλάς, Αργύρης Ξάφης, Γιώργος Παπαγεωργίου, Αλέξης Φουσέκης, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος, Γιώργος Χρυσοστόμου

«Mojo», θέατρο Πόρτα, Μεσογείων 59,  τηλ. 210 77 11 333, www.porta-theatre.gr Παραστάσεις κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:15 και κάθε Κυριακή στις 19:00, από τις 3 Οκτωβρίου. Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 15€, φοιτητικό, AMEA, άνω των 65, και πολυτέκνων 10€, ανέργων 8€ . Προπώληση εισιτηρίων: www.viva.gr, τηλ. 11876, Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ιανός, Reload.