ΘΕΑΤΡΟ

«Η τραγωδία του βασιλιά Ριχάρδου Β'» έρχεται δορυφορικά στο Μέγαρο

Δημοσίευση 10 Ιανουαρίου 2019, 22:00 / Ανανεώθηκε 10 Ιανουαρίου 2019, 16:15
«Η τραγωδία του βασιλιά Ριχάρδου Β'» έρχεται δορυφορικά στο Μέγαρο
Facebook Twitter Whatsapp

Η παράσταση του έργου του Σαίξπηρ με τον Simon Russell Beale στον πρωταγωνιστικό ρόλο θα προβληθεί την Πέμπτη 24 Iανουαρίου από το Almeida Theatre του Λονδίνου

Με την «Τραγωδία του βασιλιά Ριχάρδου Β΄» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, το σπουδαίο έργο του Μεγάλου Βάρδου που παίζεται με μεγάλη επιτυχία αυτή την περίοδο στο Almeida Theatre του Λονδίνου, ανοίγει ο κύκλος των δορυφορικών μεταδόσεων National Theatre Live στο Μέγαρο για το 2019 την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου στις 9 το βράδυ. Σε αυτή τη νέα παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας, η οποία προβάλλεται μαγνητοσκοπημένη στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, πρωταγωνιστεί ο Simon Russell Beale [Σάιμον Ράσσελ Μπηλ], ο «καλύτερος θεατρικός ηθοποιός της γενιάς του» σύμφωνα με τον έγκριτο Independent. Το εξαιρετικό καστ σκηνοθετεί ο Joe Hill-Gibbins [Τζο Χιλ-Γκίμπινς], γνωστός στους θεατρόφιλους από τη συνεργασία του με το National Theatre στο έργο Absolute Hell. 

Η δορυφορική αναμετάδοση πραγματοποιείται σε συνεργασία με  τη Βρετανική Πρεσβεία και το British Council και συνοδεύεται από ελληνικούς υπότιτλους (μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές).      

                                                

«Η τραγωδία του βασιλιά Ριχάρδου Β΄»
Το έργο πραγματεύεται τα όρια της εξουσίας. Η Αγγλία κυβερνάται από τον Ριχάρδο Β΄, έναν άνθρωπο ανεύθυνο, άμυαλο και ματαιόδοξο. Η ασταθής διακυβέρνησή του οδηγεί το βασίλειό του σε διάλυση και την Αυλή σε εξέγερση. Εκμεταλλευόμενος τη συγκυρία, ο φιλόδοξος Μπόλινγκμπροκ αδράχνει την ευκαιρία για να αμφισβητήσει τον θρόνο και το κληρονομικό δικαίωμα της βασιλικής εξουσίας.

Η ταυτότητα της παράστασης:
Σκηνοθέτης: Joe Hill-Gibbins
Σκηνικά – Κοστούμια: Ultz
Συνεργάτις σχεδιάστρια: Charlotte Espiner
Σχεδιασμός φωτισμών: James Farncombe
Σχεδιασμός ήχου: Peter Rice
Δραματουργία: Jeff James
Υπεύθυνη διανομής: Ginny Schiller CDG
Resident Σκηνοθέτις: Lucy Wray
Υπεύθυνη κοστουμιών: Claire Wardroper

Παίζουν: Simon Russell Beale, Leo Bill, Martins Imhangbe, Natalie Klamar, John Mackay, Joseph Mydell, Saskia Reeves, Robin Weaver

Η τραγωδία του βασιλιά Ριχάρδου Β΄, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Πέμπτη 24 Iανουαρίου 2019, ώρα 21:00. Τιμές εισιτηρίων: 8 € (φοιτητικά) και 15 €.