ΘΕΑΤΡΟ

Τάλγκο: Τελευταίες παραστάσεις 19 και 20 Μαρτίου

Δημοσίευση 9 Μαρτίου 2020, 15:00 / Ανανεώθηκε 9 Μαρτίου 2020, 15:03
Τάλγκο: Τελευταίες παραστάσεις 19 και 20 Μαρτίου
Facebook Twitter Whatsapp

Η παράσταση του έργου του Βασίλη Αλεξάκη στο θέατρο Αλκμήνη συνεχίζεται για λίγες ημέρες ακόμα 

Κι όταν θα πάψω να είμαι ερωτευμένη μαζί σου, Γρηγόρη, να ξέρεις ότι θα σ’ ευγνωμονώ που μου έκανες αυτό το δώρο. Μ’ ανέβασες στα ίδια μου τα μάτια, μ’ έκανες να αισθάνομαι μοναδική. Όταν γεράσω και με ρωτήσουν τι σημαντικό συνέβη στη ζωή μου, αυτό θα έχω να λέω: «Μου έκαναν δώρο, κάποτε, λίγη παρισινή βροχή»

Η Ελένη και ο Γρηγόρης. Μια ερωτική ιστορία. Θα ζήσουν τον ξαφνικό έρωτά τους σε τρεις πόλεις: Αθήνα, Παρίσι, Βαρκελώνη. Κι ένα τρένο, το Τάλγκο (τα αρχικά του τρένου που οδηγεί από το Παρίσι στη Βαρκελώνη) , που μπορεί να τους φέρει κοντά… ή να τους απομακρύνει για πάντα. Άραγε, υπάρχει το «για πάντα»; 

Ο Βασίλης Αλεξάκης έζησε πάνω από 40 χρόνια στο Παρίσι και εργάστηκε ως συγγραφέας, αλλά και ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα Le Monde. Τα περισσότερα βιβλία του τα έγραψε κατευθείαν στη γαλλική γλώσσα.

Το «Τάλγκο», το πρώτο βιβλίο του γραμμένο απ’ ευθείας στα ελληνικά, κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 1982. Ένα χρόνο αργότερα, κυκλοφόρησε και στα γαλλικά, σε μετάφραση του ίδιου του δημιουργού. Βραβεύθηκε από τη Γαλλική Ακαδημία κι έχει ξεπεράσει σε πωλήσεις τα 200.000 αντίτυπα.  

Μεταφέρθηκε και στον κινηματογράφο από το Γιώργο Τσεμπερόπουλο το 1984, με τίτλο «Ξαφνικός έρωτας» και πρωταγωνιστές την Μπέτυ Λιβανού και τον Αντώνη Θεοδωρακόπουλο, στην πρώτη του κινηματογραφική εμφάνιση. 

Η ταυτότητα της παράστασης:
Συγγραφέας: Βασίλης Αλεξάκης
Διασκευή & Σκηνοθεσία: Δήμητρα Μεσιμερλή
Σκηνογραφία & Ενδυματολογία: Εβελίνα Δαρζέντα
Σχεδιασμός φωτισμών: Αλέξης Χαϊμαλάς
Σχεδιασμός ήχου: Δημήτρης Ρετουνιώτης
Video & γραφιστική επιμέλεια: Νίκος Βασιλειάδης-Μάγγος
Φωτογραφίες παράστασης: Παναγιώτης Μάλλιαρης
Make-up artist: Ειρήνη Μάντζιου
Επικοινωνία: BrainCo

Πρωταγωνιστούν: Μιχάλης Αλικάκος, Δήμητρα Μεσιμερλή

Τάλγκο, Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8-12, Γκάζι. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Πέμπτη στις 21:30 και Παρασκευή στις 22:30, από 23 Ιανουαρίου έως 20 Μαρτίου. Τιμές εισιτηρίων: 10€ μειωμένο και 14€ κανονικό