ΘΕΑΤΡΟ

Το Κ.Θ.Β.Ε. κερνάει… Δηλητήριο

Δημοσίευση 20 Απριλίου 2017, 22:01 / Ανανεώθηκε 20 Απριλίου 2017, 14:12
Το Κ.Θ.Β.Ε. κερνάει… Δηλητήριο
Facebook Twitter Whatsapp

Το άπαιχτο στην Ελλάδα έργο της ολλανδής Λοτ Φέϊκεμανς κάνει πρεμιέρα στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών την Παρασκευή σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μόσχου

Το άπαιχτο στην Ελλάδα έργο της ολλανδής Λοτ Φέϊκεμανς κάνει πρεμιέρα στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών την Παρασκευή σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μόσχου

Μπορεί κανείς πραγματικά να ξεχάσει; Πώς μπορεί κανείς να αντέξει τον πόνο; Μπορούμε να αποδεχτούμε πραγματικά την αλλαγή; «Ένας άντρας και μια γυναίκα. Ένα ζευγάρι. Μια συνάντηση εννέα χρόνια μετά το χωρισμό τους. Ένα παρελθόν που στοιχειώνει το παρόν τους. Ένα ζευγάρι που προσπαθεί να λύσει το παρελθόν για να κοιτάξει στο μέλλον. Ένα έργο ημιτονίων και λεπτών αποχρώσεων. Μια συγκινητική και τρυφερή σονάτα για δύο». Έτσι περιγράφει το έργο ο Γιάννης Μόσχος που υπογράφει τη μετάφραση και τη σκηνοθεσία στην πρώτη συνεργασία του με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Γραμμένο το 2009, το «Δηλητήριο» έχει κερδίσει το βραβείο του καλύτερου ολλανδικού θεατρικού έργου που ανέβηκε την περίοδο 2009-2010. Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, έχει κάνει μεγάλη επιτυχία στη Γερμανία και στην Αυστρία. Είναι η πρώτη φορά που το έργο της ανεβαίνει στην Ελλάδα.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Γιάννης Μόσχος
Σκηνικά-Κοστούμια: Τίνα Τζόκα
Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου
Φωτισμοί: Λευτέρη Παυλόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Ελίνα Καλαϊτζόγλου
Οργάνωση παραγωγής: Ναταλία Λαμπροπούλου

Παίζουν: Μαρία Τσιμά, Ταξιάρχης Χάνος

Το Δηλητήριο, Φουαγιέ Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2315 200200. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή στις 21:00, από 21 Απριλίου έως 28 Μαΐου. Τιμές εισιτηρίων: (γενική είσοδος) Τετάρτη - Πέμπτη 5 €, Παρασκευή 10 €, Σάββατο – Κυριακή 13 €, φοιτητικό – άτομα άνω των 65 ετών 8 €, για κρατήσεις 20 ατόμων και άνω 7 €, άνεργοι δωρεάν (10 θέσεις ανά παράσταση), ΑΜΕΑ δωρεάν, πολύτεκνοι 5€, δάσκαλοι-καθηγητές 10€, ατέλειες εφόσον υπάρχουν θέσεις.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr