ΘΕΑΤΡΟ

Ο Μουνής «αναβιώνει» στο 10ο Bob Theatre Festival

Δημοσίευση 22 Μαΐου 2017, 14:46 / Ανανεώθηκε 22 Μαΐου 2017, 14:46
Ο Μουνής «αναβιώνει» στο 10ο Bob Theatre Festival
Facebook Twitter Whatsapp

Η παράσταση της ομάδας 4frontal που έκανε το ντεμπούτο της πριν από δύο χρόνια επαναλαμβάνεται για ένα βράδυ, την Παρασκευή 26 Μαΐου, στο πλαίσιο του 10ου Bob Theatre Festival

Η παράσταση της ομάδας 4frontal που έκανε το ντεμπούτο της πριν από δύο χρόνια επαναλαμβάνεται για ένα βράδυ, την Παρασκευή 26 Μαΐου, στο πλαίσιο του 10ου Bob Theatre Festival

Το 10ο Bob Theatre Festival, ενταγμένο πλέον στις προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, παρουσιάζει την Παρασκευή την επιτυχημένη παράσταση «Μουνής» της ομάδας 4frontal, βασισμένης στο ομώνυμο διήγημα της Λένας Κιτσοπούλου. Μια από τις παραστάσεις που συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον κοινού και κριτικών όταν πρωτοπαρουσιάστηκαν πριν από δύο χρόνια, σε σημείο να χαρακτηριστεί cult και να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την «ανεξάρτητη» ελληνική σκηνή, ο «Μουνής» αναβιώνει στην σκηνοθεσία του Παντελή Δεντάκη με το αρχικό καστ.

Η υπόθεση:
Ένα υπέροχο χωριό της ελληνικής επαρχίας
κάπου στην δεκαετία της Αλλαγής, ένα παρ' ολίγον φονικό του Αργύρη του κοντοκουρεμένου, ένας βιαστικός γάμος του Κωστή του ανάπηρου με την Κωλαθηνά, μια τελετή ενηλικίωσης του μικρού Λαζάρ του γιου του Μπερδούλια, ένα αυτί απλωμένο στο σκοινί της μπουγάδας της Παντζάραινας και η μεγάλη απόφαση της τσαχπίνας της Ανθής συνθέτουν το σκηνικό της παράξενης ιστορίας του Μουνή. Μιας ιστορίας ακραίας  και απόκοσμα βίαιης. Όλοι ξέρουν, αλλά όλοι σιωπούν.

Και όλα λύνονται με πολύ ξύλο πίσω από κλειστές πόρτες ή χορεύοντας ένα λεβέντικο τσάμικο στην κεντρική πλατεία του  χωριού. Οι ήρωες της Κιτσοπούλου παγιδευμένοι στις προκαταλήψεις και στους φόβους τους αγωνίζονται να κρατήσουν καθαρό το παρατσούκλι τους, μη και μαθευτούν οι εξάρσεις τους και γίνουν διήγημα.

Η ταυτότητα της παράστασης:

Σκηνοθεσία: Παντελής Δεντάκης
Επιμέλεια Κίνησης: Αγγελική Στελλάτου
Σκηνικά/Κοστούμια: Γεωργία Μπούρδα
Μουσική: Κώστας Νικολόπουλος
Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης
Φωτογραφίες: Κάλλι Χαρόβα
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Πάνος Τοψίδης, Αγάπη Κουρομπλή

Ερμηνεύουν: Σταύρος Γιαννουλάδης, Θανάσης Ζερίτης, Ελένη Κουτσιούμπα, Νεφέλη Μαϊστράλη, Αριστέα Σταφυλαράκη.

«Μουνής», Πειραιώς 260-Αίθουσα Η’, Παρασκευή 26 Μαΐου, ώρα 21:15. Τιμές εισιτηρίων:  9 € (Γενική Είσοδος). Προπώληση Εισιτηρίων: Κεντρικά εκδοτήρια του Ελληνικού Φεστιβάλ (Πανεπιστημίου 39, εντός στοάς Πεσμαζόγλου), στο 210 3272000, στο greekfestival.gr και στο δίκτυο πωλήσεων του viva.gr.

Προσοχή!
Προβλέπονται ειδικά πακέτα εισιτηρίων με έκπτωση για όσους επιθυμούν να δουν παραπάνω από μία παράσταση του Bob Theatre Festival: για 2 παραστάσεις, ειδική τιμή των 15 €, γ
ια 3 παραστάσεις, ειδική τιμή των 22 €, για 4 παραστάσεις ή full scratch πακέτο, ειδική τιμή των 29 €. Και αν θέλετε να γίνετε υποστηρικτής του Bob αγοράζοντας το Gold Πακέτο των 80 € θα έχετε τη δυνατότητα πρόσβασης σε όλες τις παραστάσεις.