ΘΕΑΤΡΟ

Ηθοποιοί της «Ρινόκερος»: Τα θέατρα σε καιρούς κρίσης πρέπει να μένουν ανοιχτά - Κανονικά η παράσταση - Αντικαθίσταται ο Σερβετάλης

Δημοσίευση 25 Νοεμβρίου 2021, 13:00 / Ανανεώθηκε 29 Νοεμβρίου 2021, 11:32
Ηθοποιοί της «Ρινόκερος»: Τα θέατρα σε καιρούς κρίσης πρέπει να μένουν ανοιχτά - Κανονικά η παράσταση - Αντικαθίσταται ο Σερβετάλης
Facebook Twitter Whatsapp

Οι ίδιοι εκτιμούν ότι η αποχή την τέχνη και η διακοπή μια παράστασης δεν θα ήταν λύση για τα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Την απόφαση να συνεχιστεί η παράσταση «Ρινόκερος» έλαβαν οι εργαζόμενοι ηθοποιοί έπειτα από συνάντηση που είχαν σήμερα με τον σκηνοθέτη και τον εκπρόσωπο της παραγωγής και μετά την αποχώρηση του ηθοποιού Άρη Σερβετάλη ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για τον διαχωρισμό των πολιτών σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Οι ηθοποιοί της παράστασης σε ανακοίνωση που εξέδωσαν, εξέφρασαν τη λύπη τους για την αποχώρηση του συναδέλφου τους, ωστόσο τονίζουν ότι δεν θα προβούν σε επικρίσεις σε βάρος κανενός καθώς ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του. Μάλιστα αναφέρουν ότι διαχωρισμός υπάρχει και από τους ανεμβολίαστους πολίτες προς τους εμβολιασμένους πολίτες. Πάντως οι ίδιοι εκτιμούν ότι η αποχή από την τέχνη και η διακοπή μια παράστασης δεν θα ήταν λύση για τα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση καθώς το Θέατρο είναι ένας χώρος επικοινωνίας, «ένας τόπος που ο δημόσιος λόγος αρθρώνεται και πλάθονται συνειδήσεις. Είναι ένα από τα πιο βασικά κύτταρα της Δημοκρατίας.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Ως εργαζόμενοι ηθοποιοί στην παράσταση «ΡΙΝΟΚΕΡΟΣ» θα θέλαμε να εκφράσουμε τη λύπη μας για τη διακοπή της παράστασης μας, λόγω της αποχώρησης του συναδέλφου μας  Άρη Σερβετάλη.

Παρ' όλα αυτά, είναι κοινή μας θέση να μην προβούμε σε επικρίσεις εις βάρος κανενός. Έτσι κι αλλιώς ο καθένας μας κρίνεται από τις πράξεις του.

Ούτε θεωρούμε ότι ως εμβολιασμένοι πολίτες και ηθοποιοί, διαχωριζόμαστε με οποιονδήποτε τρόπο από λοιπούς τυχόν ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.

Και παρά το ότι είναι εύλογο να εκφράζει κανείς επιφυλάξεις ως προς τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, θεωρούμε ότι η αποχή από την τέχνη μας, η οικειοθελής διακοπή μίας παράστασης, δεν θα μπορούσε να αποτελεί λύση στα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση.

Το Θέατρο είναι τόπος επικοινωνίας , ανταλλαγής απόψεων. Είναι τόπος συνάντησης ανθρώπων, σκέψεων, ιδεών .Είναι τόπος που ο δημόσιος λόγος αρθρώνεται και πλάθονται συνειδήσεις. Είναι ένα από τα πιο βασικά κύτταρα της Δημοκρατίας. Γι’ αυτό τα θέατρα σε καιρούς κρίσης πρέπει να μένουν ανοιχτά. Για μας αυτό είναι χρέος μας.

Με αυτές τις σκέψεις, την Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου, οι ηθοποιοί της παράστασης συναντηθήκαμε με τον σκηνοθέτη και τον εκπρόσωπο της παραγωγής και αποφασίσαμε ομόφωνα να συνεχιστεί η παράσταση προχωρώντας σε αντικατάσταση.

Η ομάδα του "ΡΙΝΟΚΕΡΟΥ"»

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr