ΘΕΑΤΡΟ

Η Λένα Παπαληγούρα Κατερίνα για 4η χρονιά

Δημοσίευση 11 Σεπτεμβρίου 2017, 22:01 / Ανανεώθηκε 11 Σεπτεμβρίου 2017, 16:13
Η Λένα Παπαληγούρα Κατερίνα για 4η χρονιά
Facebook Twitter Whatsapp

Το συναρπαστικό one-woman show που μάγεψε 45.000 θεατές τα προηγούμενα χρόνια επιστρέφει κάνοντας αρχή από τη Θεσσαλονίκη

Το συναρπαστικό one-woman show που μάγεψε 45.000 θεατές τα προηγούμενα χρόνια επιστρέφει κάνοντας αρχή από τη Θεσσαλονίκη

Το στοίχημα της μεταφοράς ενός μυθιστορήματος στη σκηνή έχει συνήθως περισσότερους χαμένους παρά νικητές. Πρόκειται για θεατρικό αξίωμα που δεν επιδέχεται αμφισβητήσεων.

Στις σπάνιες, ωστόσο, περιπτώσεις που το εγχείρημα πετυχαίνει, τότε το αποτέλεσμα μπορεί να συναγωνίζεται ή και να είναι καλύτερο από το βιβλίο που έδωσε το έναυσμα.

Η «Κατερίνα» του Γιώργου Νανούρη, βασισμένη στο «Βιβλίο της Κατερίνας» του Αύγουστου Κορτώ, αποτελεί μια τέτοια περίπτωση «υπέρβασης». Βγαλμένη από τα κόκκαλα του μυθιστορήματος του Κορτώ, μιας σχεδόν ρεπορταζιακής αφήγησης της ζωής και του θανάτου της διπολικής μητέρας του Κατερίνας, η παράσταση φωτίζει τις ρωγμές στον διαταραγμένο ψυχισμό της ηρωίδας αναδεικνύοντας την ανθρωπιά της.

Η Λένα Παπαληγούρα υποδύεται την Κατερίνα με αφοπλιστική απλότητα, χωρίς ποτέ να φλερτάρει με τον οίκτο των θεατών. Αν και νεκρή –η αφήγηση ξεκινάει από τη στιγμή του θανάτου της- η Κατερίνα της σκάει από ζωντάνια, την οποία δεν βρίσκει τρόπο να διοχετεύσει παρά μόνο στον γιο της. Στο τέλος η παράσταση είναι όλη δική της, ένα one-woman show που δεν πρέπει να χάσετε.

Η ταυτότητα της παράστασης:
Συγγραφέας: Αύγουστος Κορτώ
Ιδέα -Διασκευή-Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης
Ερμηνεία: Λένα Παπαληγούρα,
Μαζί της στην σκηνή και ο Γιώργος Νανούρης

Κατερίνα, Θέατρο Εγνατία, Πατριάρχου Ιωακείμ 1 (όπισθεν Ι.Ν., Αγίας Σοφίας, Θεσσαλονίκη, τηλ. 231 0231431. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Παρασκευή 21:15, Σάββατο 19:00 & 21:30, Κυριακή 19:00, 22, 23, 24 Σεπτεμβρίου. Προπώληση εισιτηρίων: Στα ταμεία του θεάτρου από 18 Σεπτεμβρίου και στο ticketservices.gr.

Κατερίνα, Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου, Προφήτη Δανιήλ 3-5 και Πλαταιών, Κεραμεικός, τηλ. 2110132002-5, 2121042777. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00, από 9 Οκτωβρίου. Προπώληση εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/katerina-sto-theatro-vasilakou/?lang=el

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr