ΘΕΑΤΡΟ

«Γδύστε τη μαμά!» ως τις 6 Ιανουαρίου

Δημοσίευση 29 Δεκεμβρίου 2017, 20:01 / Ανανεώθηκε 29 Δεκεμβρίου 2017, 18:23
Facebook Twitter Whatsapp

Η ξεκαρδιστική κωμωδία του Sebastien Thiery που σπάει ταμεία στη Γαλλία τώρα και στην Ελλάδα από έναν θίασο εξαιρετικών κωμικών σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη

Ένα βράδυ στο σπίτι του, ο Ζαν Λουί (Σταύρος Σβήγκος) διαπιστώνει ότι η καρδιά του δε χτυπάει πια. Φωνάζει τον Μισέλ (Δημήτρης Μακαλιάς), τον καλύτερο του φίλο, κτηνίατρο, για να τον βοηθήσει. Όμως, στο παιχνίδι μπαίνει και η σύζυγος του Ζαν, Βαλερί (Πηνελόπη Αναστασοπούλου), ειδική στις εναλλακτικές θεραπείες και τις μεταφυσικές αναζητήσεις. Αυτή καλεί τον μάγο γιατρό (Σωκράτης Πατσίκας) από το Σαχέλ της Αφρικής που κατέχει την άκρη του μυστηρίου κι αυτός, τους στέλνει να βρουν… τη μητέρα του Ζαν (Πηνελόπη Πιτσούλη).

Ο Sebastien Thiery, ο συγγραφέας του έργου, είναι σκηνοθέτης και ηθοποιός. Θεωρείται ανανεωτής της γαλλικής εμπορικής κωμωδίας. Τα έργα του έχουν συνεχείς ανατροπές, φρενήρεις ρυθμούς, και μέσα από μοναδικές, πρωτότυπες καταστάσεις τονίζουν τον παραλογισμό της καθημερινότητας.  Έχει βραβευτεί με το βραβείο Μολιέρου καλύτερης κωμωδίας. Η κωμωδία του «Γδύστε τη μαμά!» παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Παρίσι το 2013 και στη συνέχεια περιόδευσε σε όλη τη Γαλλία.

Η ταυτότητα της παράστασης:
Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος
Σκηνοθεσία-διασκευή: Λευτέρης Γιοβανίδης
Σκηνικά – κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Μουσική: Σπύρος Γραμμένος
Φωτισμοί: Νίκος Σωτηρόπουλος
Δραματολόγος: Αναστασία Τζέλλου
Βοηθός σκηνοθέτη: Στέβη Κουτσοθανάση

Παίζουν οι ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Σταύρος Σβήγκος, Δημήτρης Μακαλιάς, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Σωκράτης Πατσίκας και, στον ρόλο της μαμάς, Πηνελόπη Πιτσούλη

Γδύστε τη μαμά!, Θέατρον Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 2540300, www.theatron254.gr. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 20:00, Πέμπτη-Παρασκευή 21:00, Σάββατο 21:00, Κυριακή 19:00, από 28 Οκτωβρίου. Τιμές εισιτηρίων: Από 12 έως 18 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: Στο ταμεία του θεάτρου, στο www.viva.gr, στο www.theatron254.gr και στο τηλ. 212 2540300.