ΘΕΑΤΡΟ

Ο_Μισ@νθρωπος μας προσκαλεί να κάνουμε like ως τις 27 Μαρτίου

Δημοσίευση 13 Δεκεμβρίου 2017, 16:01 / Ανανεώθηκε 1 Μαρτίου 2018, 12:03
Ο_Μισ@νθρωπος μας προσκαλεί να κάνουμε like ως τις 27 Μαρτίου
Facebook Twitter Whatsapp

Το κλασικό έργο του Μολιέρου μέσα από τις οθόνες των κινητών μας από την ομάδα 4Frontal

Ένα από τα πιο πολυανεβασμένα έργα του παγκόσμιου θεατρικού ρεπερτορίου, τον «Μισάνθρωπο» του Μολλιέρου διάλεξαν οι συντελεστές της ομάδας 4Frontal για να πειραματιστούν με τα Νέα Μέσα στο θέατρο. Και γιατί όχι; Η ρηχότητα, το ψέμα, τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη και η κολακεία, τα «θανάσιμα» αμαρτήματα της ανθρωπότητας που στηλιτεύει ο Μολλιέρος στο κλασικό κείμενό του, βρήκαν στα Νέα Μέσα τον τέλειο τρόπο έκφρασής τους.

Στην παράσταση του «Μισάνθρωπου» που θα δούμε φέτος στο Θέατρο Θησείον, ο Αλσέστ, ο μισάνθρωπος ήρωας του έργου που αποστρέφεται την υποκρισία των σύγχρονών του, όμως είναι αθεράπευτα  ερωτευμένος με την κοσμική νεαρή χήρα Σελιμέν, ποστάρει  βίντεο, ποιήματα και  φωτογραφίες με παραλήπτες το κοινό. Το ίδιο πράττουν και οι υπόλοιποι ήρωες του έργου, οι οποίοι μας προσκαλούν να κάνουμε  like, comment ή να ανεβάσουμε φωτογραφίες συμμετέχοντας σε ένα παιχνίδι ισορροπιών, εξουσίας και ματαιοδοξίας.

Λίγα λόγια για την παράσταση:
Η παράσταση θα ξεκινήσει στα επόμενα λεπτά. Παρακαλούμε πολύ να αφήσετε τα κινητά σας ανοιχτά, να κάνετε check-in, follow, like ή dislike στα προφίλ μας, να (μας) ταγκάρετε. Μην ξεχνάτε, το hashtag  της παράστασής μας είναι: #o_misanthropos
Αν σας έρθει αίτημα φιλίας από τον Αλσέστ, μην εκπλαγείτε. Δεχτείτε το. Δεν είναι ιός.
Οι φωτογραφίες επιβάλλονται –με ή χωρίς φλας- αρκεί να μην ενοχλούν τον διπλανό ή τον πισινό σας. Είστε θεατής με social media; Ο_Μισ@νθρωπος είναι εδώ για εσάς!

Η ταυτότητα της παράστασης:
Μετάφραση: Νίκος Ζιώγας
Σκηνοθεσία – Μουσική : Σταύρος Γιαννουλάδης
Σκηνικά - Κοστούμια: Νίκη Ψυχογιού
Επιμέλεια κίνησης: Πατρίσια Απέργη
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Επιμέλεια μακιγιάζ/κομμώσεις: Ρούλα Λιανού
Φωτογραφίες: Σταύρος Χαμπάκης
Βοηθός  Σκηνοθέτη:Ελένη Τσιμπρικίδου

Ερμηνεύουν: Θανάσης Ζερίτης (Αλσέστ), Ελένη Κουτσιούμπα (Σελιμέν), Χάρης Κρεμμύδας (Ορόντ), Γιώργος Κισσανδράκης (Φιλέντ), Αμαλία Νίνου (Αρσινοέ), Κωνσταντίνος Πλεμμένος (Ακάστ), Αριστέα Σταφυλαράκη (Ελιάντ), Πάνος Τοψίδης (Κλιτάντρ).

Παράλληλες δράσεις:
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ορθή και ασφαλή χρήση των μέσων  κοινωνικής  δικτύωσης στα νεανικά κοινά.
Ημερίδα με θέμα τις νέες τεχνολογίες ως  μέσο  ανάπτυξης κοινού στο  θέατρο.

Ο_Μισ@νθρωπος, Θησείον- Ένα Θέατρο Για Τις Τέχνες, Τουρναβίτου 7,Ψυρρή, τηλ. 210 3255444. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00, από 25 Δεκεμβρίου έως 27 Μαρτίου. Τιμές Εισιτηρίων: 12 € (γενική είσοδο), 10 € (μειωμένο). Περισσότερες πληροφορίες: http://4frontal.com/