current views are: 14

22 Μαρτίου 2018
Δημοσίευση15:03

«Οι γαμπροί της Ευτυχίας» έως τις 29 Απριλίου

Ο Γιάννης Μπέζος ανατρέχει στο πασίγνωστο έργο των Τσιφόρου-Βασιλειάδη και ο Φοίβος Δεληβοριάς υπογράφει τα (ολοκαίνουργια) τραγούδια της παράστασης

Δημοσίευση 15:03’

Ο Γιάννης Μπέζος ανατρέχει στο πασίγνωστο έργο των Τσιφόρου-Βασιλειάδη και ο Φοίβος Δεληβοριάς υπογράφει τα (ολοκαίνουργια) τραγούδια της παράστασης

Το πρωτότυπο θεατρικό έργο του Νίκου Τσιφόρου και του Πολύβιου Βασιλειάδη είχε χρόνια να ανέβει στη σκηνή. Όμως, δεν υπάρχει Έλληνας που να μην έχει γελάσει μέχρι δακρύων με την κινηματογραφική μεταφορά του –την πρώτη, την καλή, του ’62, όχι την άθλια δεύτερη- με την Γεωργία Βασιλειάδου, τον Βασίλη Αυλωνίτη και τον Νίκο Ρίζο. Τυπική κωμωδία της μεταπολεμικής εποχής, καθρέφτιζε μοναδικά τα όνειρα και τις αγωνίες μιας γενιάς που μεγάλωσε κάτω από τη σκιά της φτώχιας, μπολιάζοντας με χιούμορ και σπιρτάδα τη μίζερη πραγματικότητα.

Ποιά είναι η Ευτυχία…
Η Ευτυχία, ώριμη δεσποινίς της οποίας η νιότη έχει περάσει
ανεπιστρεπτί, είναι το βάσανο του αδελφού της, Βαγγέλη, ο οποίος, αν δεν την αποκαταστήσει, δεν μπορεί να παντρευτεί ο ίδιος. Για να καταφέρει να διαβεί και ο ίδιος την πόρτα της εκκλησίας, μετέρχεται πάσης φύσεως κόλπα: Αναζήτηση γαμπρού με κάθε μέσον, σουλούπωμα, κολακείες.

Γιατί η Ευτυχία, εκτός του ασουλούπωτου παρουσιαστικού της, έχει και χαρακτήρα ασυμβίβαστο∙ ο ένας της μυρίζει, ο άλλος της βρωμάει και κανείς δεν μπορεί να συγκριθεί με τον πρώτο άτυχό έρωτά της.

Στην παράσταση που σκηνοθετεί ο Γιάννης Μπέζος την Ευτυχία υποδύεται η Δάφνη Λαμπρόγιαννη ενώ τον πολύπαθο Βαγγέλη παίζει ο σκηνοθέτης. Εκτός από τους σπαρταριστούς διαλόγους και τις απίθανες καταστάσεις –μιλάμε για κωμωδία παρεξηγήσεων- η νέα παραγωγή φιλοδοξεί να μας πλανέψει και με τη μουσική, την οποία συνέθεσε ειδικά ο Φοίβος Δεληβοριάς.

Η ταυτότητα της παράστασης:
Κείμενο: Νίκος Τσιφόρος – Πολύβιος Βασιλειάδης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος
Μουσική & Τραγούδια: Φοίβος Δεληβοριάς
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Νικόλ Παναγιώτου
Χορογραφίες: Σοφία Καλπενίδου
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Βοηθός σκηνοθέτη: Ντένια Στασινοπούλου
Επικοινωνία: Ειρήνη Λαγουρού
Οργάνωση Παραγωγής Ντόρα Βαλσαμάκη
Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

Παίζουν: Γιάννης Μπέζος, Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Γιάννης Στόλλας, Γιάννα Παπαγεωργίου, Ντένια Στασινοπούλου, Σταύρος Μαρκάλας, Κωνσταντίνα Νταντάμη, Θανάσης Ισιδώρου.

Οι Γαμπροί της Ευτυχίας, Θέατρο Προσκήνιο, Στουρνάρη & Καπνοκοπτηρίου 8, Αθήνα, τηλ. 210 8256838. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 19:00, Πέμπτη 20:00, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:00 και 21:00, Κυριακή 18:00 και (από 12 Νοεμβρίου) 21:00. Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ, 17 ευρώ, 18 ευρώ, 20 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: Viva.gr, τηλ. 11876, καταστήματα Seven Spots, Media Markt, Reload, Ευριπίδης Βιβλιοπωλεία, αθηνόραμα.gr


σχετικα αρθρα