ΘΕΑΤΡΟ

Η Μιμή Ντενίση γράφει και σκηνοθετεί ...Στέλιο Καζαντζίδη

Δημοσίευση 8 Νοεμβρίου 2017, 13:58 / Ανανεώθηκε 8 Νοεμβρίου 2017, 13:58
Η Μιμή Ντενίση γράφει και σκηνοθετεί ...Στέλιο Καζαντζίδη
Facebook Twitter Whatsapp

Ένα έργο-αφιέρωμα στον μεγάλο έλληνα τραγουδιστή, μια μουσικοθεατρική υπερπαραγωγή  στο Θέατρον του Κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

Ένα προσφυγόπουλο, γιός του Χαράλαμπου Καζαντζίδη από τον Πόντο και της Γεθσημανής από την Μικρασία, ξεκινάει την ζωή του με αντίξοες συνθήκες και γίνεται ο μεγαλύτερος τραγουδιστής της σύγχρονης Ελλάδας. Το έργο «Στέλιος Καζαντζίδης – Η ζωή μου όλη» είναι μια μυθιστορηματική αφήγηση της ζωής του μέσα από τα μάτια των δικών του ανθρώπων, αλλά και μια τοιχογραφία των μουσικών της εποχής.

Οι μεγάλοι συνθέτες, ο Παπαϊωάννου, ο Χιώτης, ο Τσιτσάνης, ο Πάνου, ο Χατζιδάκις, ο Θεοδωράκης, τα διάσημα κέντρα, όπως η «Τριάνα» του Χειλά, καθώς και οι μεγάλες δισκογραφικές επιτυχίες όλων τους περνάνε μέσα από το έργο και φωτίζουν γνωστές και άγνωστες πτυχές της εποχής. Ακούγονται οι μεγάλες επιτυχίες του Στέλιου που αγάπησαν γενιές και γενιές Ελλήνων και δημιούργησαν τον «μύθο» του Καζαντζίδη.

Ο Στέλιος Καζαντζίδης αγαπήθηκε φανατικά, μπήκε στις καρδιές και στα σπίτια των ανθρώπων και τραγουδήθηκε όσο λίγοι. Στο πρόσωπό του και στις μεγάλες του επιτυχίες, όλοι βρίσκουν ένα κομμάτι της δικής τους ζωής.

Το τεράστιο καλλιτεχνικό του στίγμα είναι αυτό που ενέπνευσε τους δημιουργούς να γράψουν ένα έργο αφιερωμένο στη χρυσή εποχή του λαϊκού βάρδου, γεμάτο από τα τραγούδια που αγαπήθηκαν από τους παλιότερους και τραγουδιούνται ακόμα και σήμερα από τους νεότερους.

Η ταυτότητα της παράστασης:
Κείμενο: Μιμή Ντενίση, Κωνσταντίνα Γιαχαλή
Σκηνοθεσία: Μιμή Ντενίση
Σκηνικά - κοστούμια: Γιώργος Πάτσας
Χορογραφίες - κινησιολογία: Μάρω Μαρμαρινού
Παραγωγή: Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού & Stefi Productios

Πρωταγωνιστούν: Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Δημήτρης Σταρόβας, Ηλίας Μελέτης, Νίκη Παλληκαράκη, Σταύρος Νικολαΐδης, Σπύρος Μεριανός, Κώστας Βελέτζας, Αναστασία Σκοπελίτη, Μαριλένα Δήμα, Χρήστος Βελιάνο.

Μαζί τους η Νεφέλη Ορφανού & ο Μιχάλης Μητρούσης
Γιορδάνης ο Αντώνης Λουδάρος

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Ελένη Ζιάνα, Εβελίνα Κυπραίου, Δήμητρα Μιχαηλίδου, Άγγελος Μπέσσας, Ηλίας Νομικός, Νίκος Πολοζιάνης, Έφη Σταυροπούλου, Γιώργος Τάτσης

Στέλιος Καζαντζίδης-Η ζωή μου όλη, Θέατρον - Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ. 212 25 0300, www.theatron254.gr. Από τον Δεκέμβριο