current views are: 17

13 Νοεμβρίου 2017
Δημοσίευση10:43

Το Φως του Γκαζιού θα λάμψει ξανά στο Θέατρο Βεάκη

Το κλασικό αστυνομικό θρίλερ του Πάτρικ Χάμιλτον ανεβαίνει σε επανάληψη για 10 παραστάσεις μετά από την περσινή επιτυχία

Δημοσίευση 10:43’

Το κλασικό αστυνομικό θρίλερ του Πάτρικ Χάμιλτον ανεβαίνει σε επανάληψη για 10 παραστάσεις μετά από την περσινή επιτυχία

Το κλασικό αστυνομικό θρίλερ του Πάτρικ Χάμιλτον, γραμμένο το 1938, που μάγεψε τους θεατές την περσινή σεζόν στο Θέατρο Βεάκη επαναλαμβάνεται για λίγες μόνο παραστάσεις με τους ίδιους συντελεστές.

Να θυμηθούμε την υπόθεση:
Λονδίνο, 1890. Ο Τζακ και η Μπέλλα, ένα παντρεμένο ζευγάρι
, αντιμετωπίζει προβλήματα. Εκείνος ξεπορτίζει κάθε βράδυ αφήνοντας εκείνη μόνη στο έρημο σπίτι να περιμένει την επιστροφή του. Ο ήχος βημάτων στο άδειο διαμέρισμα πάνω από το σπίτι τους, αντικείμενα που εξαφανίζονται για να ξανακάνουν την εμφάνισή τους αργότερα σε διαφορετικό σημεία και φώτα που τρεμοσβήνουν κάνουν τη Μπέλλα να αναρωτηθεί αν χάνει τα λογικά της.

Η αιφνίδια εμφάνιση του αστυνομικού επιθεωρητή Ραφ στη ζωή της άτυχης γυναίκας θα την υποχρεώσει να ανοίξει τα μάτια της στην διαβολική σκηνοθεσία του συζύγου της.  

Ο Αλέξανδρος Κοέν σκηνοθέτησε το έργο που ανέβασε πρώτη στην Ελλάδα η Μαρίκα Κοτοπούλη δίνοντας έμφαση στην ψυχολογική κατάσταση της Μπέλλας (Τάνια Τρύπη) καθώς εκείνη βυθίζεται στην απελπισία.  

Η ταυτότητα της παράστασης:
Μετάφραση-Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοέν
Σκηνικά-Κοστούμια: Χριστίνα Κωστέα
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Βοηθός σκηνοθέτη: Τίφανη Δανιήλ
Φωτογραφίες: Νικόλας Κομίνης
Επικοινωνία & προβολή: Μαργαρίτα Δρούτσα

Παίζουν: Στέφανος Κυριακίδης (Τζακ), Τάνια Τρύπη (Μπέλλα), Παναγιώτης Πετράκης (Ραφ), Αλίκη Μπομποτά (Νάνσυ) και η Μελίνα Βαμβακά (Ελίζαμπεθ).

Το φως του γκαζιού, Θέατρο Βεάκη, Στουρνάρη 32, Αθήνα, τηλ. 210 5223522. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 20:00, από 20 Νοεμβρίου και για 10 μόνο παραστάσεις. Τιμές εισιτηρίων: € 16 (κανονικό) και € 12 (μειωμένο)


σχετικα αρθρα