ΘΕΑΤΡΟ

H Lola Blau έρχεται την Κυριακή

Δημοσίευση 10 Ιανουαρίου 2018, 20:01 / Ανανεώθηκε 10 Ιανουαρίου 2018, 14:43
H Lola Blau έρχεται την Κυριακή
Facebook Twitter Whatsapp

Η καυστική μουσικοθεατρική σάτιρα του Georg Kreisler «Απόψε: Lola Blau» επαναλαμβάνεται στο Θέατρο Tempus Verum- Εν Αθήναις

Μετά την περσινή επιτυχία στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων της Πάτρας, στο Θέατρο Αμαλία της Θεσσαλονίκης και στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στην Αθήνα, η παράσταση «Απόψε: Lola Blau», επαναλαμβάνεται και φέτος για δεύτερη χρονιά από τις 14 Ιανουαρίου στο Θέατρο Tempus Verum- Εν Αθήναις.

Μια νεαρή Εβραία ηθοποιός  κάνει τα πρώτα επαγγελματικά βήματά της στη Βιέννη το 1938, λίγες στιγμές πριν την προσάρτηση της Αυστρίας στο Γ΄ Ράιχ. Το έργο την ακολουθεί από την Ελβετία μέχρι την Αμερική, στην πραγματοποίηση του ονείρου της να γίνει διεθνής σταρ, αλλά και την συνειδητοποίηση της ψευδαίσθησης και την συντετριμμένη επιστροφή της στη μεταπολεμική Βιέννη, για να ανακαλύψει ότι οι άνθρωποι δεν αλλάζουν ποτέ.

Η ιστορία ξεδιπλώνεται μέσα από 20 τραγούδια τύπου καμπαρέ, σε πολλές διαφορετικές διαθέσεις από δεξιοτεχνική κωμωδία μέχρι τραγωδία. Τραχιά σκετς, πολιτικά αστεία και τραγούδια προσφέρουν ποικίλες μορφές διασκέδασης με κοινό χαρακτηριστικό ένα ξάφνιασμα ειρωνείας που συχνά ακολουθείται από μια γερή γροθιά στο στομάχι.

Τα ιστορικά γεγονότα διαμορφώνονται αριστοτεχνικά, μ’ έναν φρέσκο τρόπο προσιτό σε κάθε κοινό και σε οποιαδήποτε γενιά.

Η παράσταση περιλαμβάνει video που σχολιάζουν τα γεγονότα της εποχής εκείνης, αλλά και video με σημερινές αντιστοιχίες.

Γραμμένο από τον διάσημο αυστριακό καμπαρετίστα Georg Kreisler το 1971 το έργο «Απόψε: Lola Blau»  παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 17 Οκτωβρίου της ίδια χρονιάς στο μικρό Θέατρο του προαστίου Josefstadt της Βιέννης. Η πρώτη παράσταση του έργου στην Ελλάδα δόθηκε τον Φεβρουάριο του 2008 στο Νέο Ελληνικό θέατρο με τίτλο «Η ξένη, το musical του Georg Kreisler “Heute Abend Lola Blau” σε μετάφραση – σκηνοθεσία Μίρκας Γεμεντζάκη και απόδοση στίχων Ρηνιώς Κυριαζή. 

Η ταυτότητα της παράστασης:
Μετάφραση: Κοραλία Σωτηριάδου.
Απόδοση στίχων τραγουδιών: Κατερίνα Γιαμαλή – Κοραλία Σωτηριάδου
Σκηνοθεσία: Michael Seibel
Σκηνικά - Κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά
Επιμέλεια κίνησης: Όλγα Σπυράκη
Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
Video: Χρήστος Καρτέρης

Επί σκηνής: Κατερίνα Γιαμαλή (Lola Blau), Τάσος Σπηλιωτόπουλος (πιάνο)

Φωνές:  Δημήτρης Λάλος (θυρωρός - κος Νόβακ), Χρήστος Σαπουντζής (ξενοδόχος - κος Φίνι) Α.Π Βαγιανός (σιδηροδρομικός), Γρηγόρης Σταμούλης (Jack Wood – κονφερασιέ), Κώστας Καζάκος (κος Μπέργκερ), Βαγγέλης Χαλκιαδάκης (εκφωνητής δελτίου ειδήσεων), Michael Seibel (κος Σμιτ)

«Aπόψε: Lola Blau», Θέατρο TempusVerum-Εν Αθήναις, Ιάκχου 19, Γκάζι, τηλ. 21 0342 5170. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 18:30, από 14 Ιανουαρίου. Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10 €, φοιτητικό, ανέργων 8 €. Προπώληση μέχρι μία μέρα πριν την πρεμιέρα: 8 €