ΘΕΑΤΡΟ

Η Αγγελική Παπαθεμελή Πέτρα Φον Καντ

Δημοσίευση 16 Ιανουαρίου 2018, 15:01 / Ανανεώθηκε 16 Ιανουαρίου 2018, 13:49
Η Αγγελική Παπαθεμελή Πέτρα Φον Καντ
Facebook Twitter Whatsapp

Το έργο του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ ανεβαίνει στο Θέατρο Μακεδονικών Σπουδών στις 20 Ιανουαρίου από μια σπουδαία ομάδα συντελεστών

Σε ένα αστικό σαλόνι της Δυτικής Γερμανίας, τη δεκαετία του 1970, έξι γυναίκες, που ανήκουν σε διαφορετικές γενιές παίζουν η κάθε μια το ρόλο της στην ερωτική ιστορία της διάσημης σχεδιάστριας μόδας Πέτρα Φον Καντ.

«Υποθέτω ότι οι άνθρωποι είμαστε πλασμένοι να χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλον αλλά δεν έχουμε μάθει πώς να είμαστε με τον άλλον». Γύρω από αυτή τη διαπίστωση, ο Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ ύφανε «Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ», ένα έργο με έξι γυναικείους χαρακτήρες που συμπυκνώνει στις μεταξύ τους σχέσεις την προσπάθεια για συνύπαρξη αλλά και τα παιχνίδια εξουσίας, την προσκόλληση και τους κοινωνικούς ρόλους που κρύβονται πίσω από την αναζήτηση της αγάπης.

Τριάντα χρόνια μετά από το πρώτο ανέβασμά του στην Ελλάδα το έργο του Φασμπίντερ, που έχει μεταφερθεί από τον ίδιο και στον κινηματογράφο, έρχεται στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών από το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018.

Η ταυτότητα της παράστασης:
Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας
Σκηνοθεσία: Κορίνα Βασιλειάδου, Χάρης Πεχλιβανίδης
Σκηνικά – Κουστούμια – Σκηνικά Αντικείμενα: Διδώ Γκόγκου, Ελένη Κανακίδου, Σόνια Σαμαρτζίδου
Μουσική Σύνθεση: Μίνως Μάτσας
Κίνηση: Σοφία Παπανικάνδρου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Βοηθοί Σκηνοθέτη: Μαρία Μεντερίδου, Ιωάννα Ντάτση
Φωτογράφιση παράστασης: Τάσος Θώμογλου
Οργάνωση Παραγωγής: Εύα Κουμανδράκη

Στο ρόλο της Πέτρα φον Καντ η Αγγελική Παπαθεμελή

Παίζουν: Ιφιγένεια Δεληγιαννίδη (Βαλερί φον Καντ), Στεφανία Ζώρα (Γκάμπι φον Καντ), Ειρήνη Κυριακού (ΚάρινΤιμμ), Μαριάνθη Παντελοπούλου (Μαρλένε), Ρεβέκκα Τσιλιγκαρίδου (Σιντονί φον Γκράζεναμπ)

Η παράσταση «Τα Πικρά Δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ» είναι ακατάλληλη.

Τα Πικρά Δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ, Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών – Φουαγιέ, Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη.  Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 18:00, Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο 21:00, Κυριακή 19:00, από 20 Ιανουαρίου 2018. Τιμές εισιτηρίων: Από 5 έως 13 ευρώ, άνεργοι δωρεάν Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή (για περιορισμένο αριθμό θέσεων), ΑΜΕΑ δωρεάν, πολύτεκνοι 5 € ευρώ δάσκαλοι-καθηγητές 10 εύρω. Προπώληση εισιτηρίων: Ταμεία Κ.Θ.Β.Ε., τηλ. 231 5200200.