current views are: 6

29 Ιανουαρίου 2018
Δημοσίευση12:33

Η ποιήτρια Emily Dickinson συνεχίζει τους περιπάτους της στην Πλάκα

Η Χριστίνα Τασκασαπίδου σε έναν μονόλογο – σύνθεση από έργα της ποιήτριας

Δημοσίευση 12:33’

Η Χριστίνα Τασκασαπίδου σε έναν μονόλογο – σύνθεση από έργα της ποιήτριας

Ο αποφασιστικός ρόλος της στην διαμόρφωση της φυσιογνωμίας της σύγχρονης αμερικανικής λογοτεχνίας είναι γνωστός. Όμως, η Emily Dickinson έζησε τη ζωή της κλεισμένη στο οικογενειακό σπίτι της στην πόλη Άμερστ της πολιτείας της Μασαχουσέτης, διατηρώντας ελάχιστους δεσμούς με τον κοινωνικό περίγυρο. Μάλιστα, εκτός από πέντε ποιήματα, όλα τα υπόλοιπα δημοσιεύτηκαν μετά τον θάνατό της.

Η εθελούσια απομόνωσή της και η βαθιά προτεσταντική πίστη της –η οικογένειά της κατάγονταν από τους πρώτους Πουριτανούς εποίκους- βρήκαν έκφραση μέσα από ποιήματα και επιστολές στα οποία  κυριαρχούν η μοναξιά και η εναγώνια αναζήτηση πνευματικής καθοδήγησης.

Το κείμενο της παράστασης αποτελεί σύνθεση από διαφορετικά κείμενα: «The Belle Of Amherst» του William Luce, «Επειδή Δεν Άντεχα Να Ζήσω Φωναχτά» σε μετάφραση των Λιάνας Σακελλίου, Αρτέμιδος Γρίβα και Φρόσως Μαντά (Εκδόσεις Gutenberg), «Έλα Στον Κήπο Μου» σε μετάφραση του Κώστα Λάνταβου (Εκδόσεις Αρμός), «Το μέγα ύδωρ» σε μετάφραση του Διονύση Καψάλη (Εκδόσεις Άγρα) αλλά και νέων ανέκδοτων μεταφράσεων του Παναγιώτη Ντουτσούλη.

Η ταυτότητα της παράστασης:
Σκηνοθεσία-Δραματουργική επεξεργασία: Αλέξιος Κοτσώρης
Ερμηνεύει: Χριστίνα Τασκασαπίδου
Επιμέλεια κειμένων: Δημήτρης Ζαχαράτος
Σκηνογραφική και ενδυματολογική επιμέλεια: Αλέξιος Κοτσώρης  
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Πολιτάκης
Μουσική: Violet Louise
Φωτογραφίες: Αρσένης Μίαρης
Βοηθός σκηνοθέτη: Φωτεινή Τεντολούρη
Προβολή-Επικοινωνία: Νατάσα Παππά

Μόνος κόσμος-Emily Dickinson, Χώρος Τέχνης και Δράσης Βρυσάκι, Βρυσακίου 17, Πλάκα, τηλ. 210 3210179 και 6977 464171. Ημέρες και ώρες παραστάσεων:  Παρασκευή στις 21:30. Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 10 ευρώ, μειωμένο (φοιτητικό-ανέργων- ατέλειες ) 5 ευρώ.