ΘΕΑΤΡΟ

Ο Άμλετ στο εδώλιο

Δημοσίευση 19 Μαρτίου 2018, 16:47 / Ανανεώθηκε 19 Μαρτίου 2018, 16:47
Ο Άμλετ στο εδώλιο
Facebook Twitter Whatsapp

Στην διαδραστική παράσταση της ισπανο-ελβετικής παραγωγής «Please, continue (Hamlet)» η τελική ετυμηγορία, αθώος ή ένοχος, είναι δική σας

Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου θα παρουσιάσει για δυο μόνο παραστάσεις το διαδραστικό έργο των  Roger Bernat και Yan Duyvendak «Please, continue (Hamlet)», το οποίο έχει παρουσιαστεί με εξαιρετική επιτυχία σε πολλές χώρες του εξωτερικού .

Στην παράσταση ο Άμλετ δικάζεται για τη δολοφονία του Πολώνιου. Η  ακροαματική διαδικασία διεξάγεται από πραγματικούς νομικούς λειτουργούς, ιατροδικαστές και ψυχιάτρους, οι οποίοι καταγγέλλουν και υπερασπίζονται τον ήρωα. Τον κατηγορούμενο Άμλετ και τις μάρτυρες Οφηλία και Γερτρούδη, ενσαρκώνουν ηθοποιοί.

Το κοινό έχει το ρόλο των ενόρκων και θα είναι εκείνο που θα εκφέρει την τελική απόφαση για την τύχη του πρίγκιπα της Δανίας. Με αυτόν τον τρόπο ο θεατής μετατρέπεται σε συνεργό, υπεύθυνο για την ετυμηγορία.

Η ταυτότητα της παράστασης:
Κείμενο – Σκηνοθεσία: RogerBernat - YanDuyvendak
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: TxaloToloza
Εκτέλεση παραγωγής: Helena Febrés Fraylich
Παραγωγή: DreamsComeTrue, Γενεύη
Συμπαραγωγή: LePhénix (Βαλανσιέν), Huis a/d Werf (Ουτρέχτη), ThéâtreduGrü (Γενεύη), Elèctrica Produccions (Βαρκελώνη), Residències Montévidéo (Μασσαλία), LeCarré – Les Colonnes Scène conventionnée (Saint-M)

Τα ονόματα των ελλήνων συμμετεχόντων θα ανακοινωθούν σύντομα.
Η παράσταση θα παρουσιαστεί στα ελληνικά.

Με τη συνεργασία του Δήμου της Γενεύης, της Δημοκρατίας και του Καντονιού της Γενεύης, του ελβετικού πολιτιστικού ιδρύματος ProHelvetia, τη Λοταρίας της Ρομανδίας (Ελβετία), του Ινστιτούτου Corodis και του INAEM (Ίδρυμα Εργασίας της Κυβέρνησης της Αραγονίας) – Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Ισπανίας.

Please, continue (Hamlet), Πειραματική Σκηνή Εθνικού Θεάτρου, Κτίριο Ρεχ, Πανεπιστημίου 48, Αθήνα, Παρασκευή 13 και Σάββατο 14 Απριλίου, ώρα 19:30. Γενική είσοδος:13€. Προπώληση εισιτηρίων: Από 21 Μαρτίου στα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr