current views are: 10

10 Απριλίου 2018
Δημοσίευση12:38

«Σε μένα μιλάς;» στη Μονή Λαζαριστών

Μια παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος για εφήβους … που πρέπει να δουν και όλοι οι γονείς!

Δημοσίευση 12:38’

Μια παράσταση του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος για εφήβους … που πρέπει να δουν και όλοι οι γονείς!

Το έργο «Σε μένα μιλάς;» (1996) του Ράινερ Χάχφελντ που είδαν περισσότεροι  από 20.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί, από σχολεία της πόλης και της περιφέρειας, θα παρουσιαστεί ακόμη μια φορά για το κοινό την Κυριακή15 Απριλίου.

Το έργο, που παρουσιάζεται σε πανελλήνια πρώτη, παρακολουθεί την καθημερινότητα τεσσάρων εφήβων μετά την αυτοκτονία του συμμαθητή τους. Πόσο τους αφορά η απώλεια του μοναχικού Μάτσε;

Σε σύντομες και γεμάτες δράση σκηνές, ο Χάχφελντ, θίγει με σύγχρονο τρόπο, το ζήτημα του εκφοβισμού στο σχολείο και καλεί νέους και ενήλικες θεατές να προβληματιστούν πάνω σε θέματα όπως: βία, φιλία, προσωπική ευθύνη, φόβος, μοναξιά, σεξουαλικότητα, σχέσεις στο σχολείο και στην οικογένεια.

Ο συγγραφέας Ράινερ Χάχφελντ σε ένα απόσπασμα του μηνύματός του αναφέρει: «Δυστυχώς το θέατρο δεν μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Δεν είναι ιεραποστολή. Και βέβαια δεν μπορεί να προσφέρει λύσεις στα προβλήματα των παιδιών. Το θέατρο, όμως, έχει τη δυνατότητα να αναδείξει τα θέματα και -μέσα από το χιούμορ και τη δράση- να βοηθήσει παιδιά και εφήβους να αντιληφθούν τα προβλήματα, και ίσως τα βοηθήσει στις επιλογές τους και στον τρόπο που βλέπουν τον κόσμο».

Η παράσταση του Κ.Θ.Β.Ε. είναι κατάλληλη για παιδιά και εφήβους άνω των 12 ετών.

Η ταυτότητα της παράστασης:
Μετάφραση: Γιάννα Τσόκου
Σκηνοθεσία: Στέλλα Μιχαηλίδου
Σκηνικά: Λίλα Καρακώστα
Κοστούμια: Ελίνα Ευταξία
Μουσική: Κώστας Βόμβολος
Στίχοι τραγουδιών: Μάρα Τσικάρα
Κίνηση: Στέλλα Μιχαηλίδου
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
VideoArt: Μπάμπης Βενετόπουλος
Α’ Βοηθός Σκηνοθέτη: Άννη Τσολακίδου
Β’ Βοηθός Σκηνοθέτη – Βοηθός κινησιολόγου: Αρετή Μίχου
Βοηθός Σκηνογράφου: Κέλλυ Εφραιμίδου
Βοηθός ενδυματολόγου: Μαλαματή Ευθυμιάδου
Φωτογράφιση παράστασης: Τάσος Θώμογλου
Οργάνωση Παραγωγής: Δημοσθένης Πάνος
Οδηγός Σκηνής: Βαλεντίνη Καλπίνη

Διανομή (με αλφαβητική σειρά): Κατερίνα Αλέξη (Λάνα Σμιτ), Φανή Αποστολίδου (Μαρί Λουίζε Μπλόμε, Μίνη), Άννα Κυριακίδου (κυρία Σμιτ, μητέρα της Λάνα), Νίκος Μήλιας (Ζβεν Ζόμερλαντ), Νίκος Ορτετζάτος (κύριος Ζόμερλαντ, Μαξ, πατέρας του Ζβεν), Στέφανος Πίττας (Λούκας Κουνέβσκι, Λάκη), Θοδωρής Πολυζώνης (κύριος Ρατσενάουερ, Ράτσε, δάσκαλος), Βασίλης Σεϊμένης (κύριος Έρμπαχ, πατριός του Ματίας), Στέργιος Τζαφέρης – Γιώργος Νούσης (κύριος Φέρστερ, διευθυντής του σχολείου), Φωτεινή-Δήμητρα Τιμοθέου (κυρία Έρμπαχ, μητέρα του Ματίας), Μάρα Τσικάρα (κυρία Μπλόμε, Σέντα, μητέρα της Μίνη), Γιάννης Χαρίσης (κύριος Κουνέβσκι, πατέρας του Λάκη)

Μουσικός επί σκηνής – DJ: Δημήτρης Καπετάνιος / Παναγιώτης Μητσόπουλος.
Break Dance Show από τους: Τζέλο Κλέμεντ (b boy Kelment) & Ρέβο Κουλουχασβίλι (b boy Revo) του BLACK OUT CREW

Σε μένα μιλάς, Μονή Λαζαριστών – Σκηνή Σωκράτης Καραντινός, Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη. Παράσταση για το κοινό: Κυριακή 15 Απριλίου, ώρα 19:00. Παραστάσεις για σχολεία: Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη & Παρασκευή, στις 10:30. Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 10€, σχολικό 6 € (ισχύει για ομαδική παρακολούθηση). Προπώληση εισιτηρίων: Ταμεία Κ.Θ.Β.Ε., τηλ 2315 200200, www.ntng.gr, Ticketmaster.gr καταστήματα Public, Γερμανός και Cosmote, Viva.gr, τηλ. 11876  και http://tickets.public.gr/