ΘΕΑΤΡΟ

Το Εθνικό Θέατρο «ταξιδεύει» με λεωφορείο του Ο.Α.Σ.Α.

Δημοσίευση 28 Ιουνίου 2018, 23:01 / Ανανεώθηκε 28 Ιουνίου 2018, 18:18
Το Εθνικό Θέατρο «ταξιδεύει» με λεωφορείο του Ο.Α.Σ.Α.
Facebook Twitter Whatsapp

Με την «Αρκούδα» του Τσέχωφ ξεκινάει τις βόλτες του στην Αθήνα στις 5 Ιουλίου το Θέατρο Express του Εθνικού σε συνεργασία με το Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών

Μια νέα πρωτοποριακή δράση υλοποιείται από το Εθνικό Θέατρο σε συνεργασία με τον Ο.Α.Σ.Α.  Ένα θεατρικό λεωφορείο θα ταξιδεύει από γειτονιά σε γειτονιά για να συναντήσει τους θεατές του, να τους ταξιδέψει στη μαγεία του θεάτρου και να τους κινητοποιήσει.

Το ταξίδι του Θεάτρου Express θα ξεκινήσει με την «Αρκούδα» του Άντον Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Σοφίας Μαραθάκη.  Aφετηρία θα είναι το αμαξοστάσιο της Ο.Σ.Υ., στο Γκάζι, στις 5 - 6 Ιουλίου. 

Οι στάσεις του Θεάτρου Εxpress θα ανακοινωθούν, άμεσα, στις ιστοσελίδες www.n-t.gr και www.oasa.gr.  Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Για το έργο:
Μια χήρα κλαίει τον νεκρό σύζυγό της, ένας απόστρατος αξιωματικός και κτηματίας έρχεται να ζητήσει χρήματα που του χρωστάει ο νεκρός σύζυγος, τα οποία κι ο ίδιος χρωστάει κι αν δεν τα δώσει θα χάσει το κτήμα του σε πλειστηριασμό, μια υπηρέτρια γεμάτη λαχτάρα για ζωή αδημονεί να βγάλει το πένθος από πάνω της κι ένα άλογο τρώει κριθάρι στον στάβλο.

«Η Αρκούδα» είναι ο οποιοσδήποτε τρέχει ασθμαίνοντας να προλάβει την καθημερινότητα, να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του, να πληρώσει τους φόρους του, να κάνει το καθήκον του, να πληρώσει τα χρέη του.

Ο καθένας από εμάς που πνίγεται μέσα στα ζητήματα της καθημερινής ζωής και που, κάποια στιγμή, μέσα στο χάος, στο στρες και στον θόρυβο, αποκτά επαφή με τον εαυτό του και τις επιθυμίες του και δραπετεύει από την ωμή πραγματικότητα. Κατά τη διάρκεια αυτής της μικρής δραπέτευσης που γίνεται εκούσια ή ακούσια, ο δραπέτης μπορεί να χαρεί, να ονειρευτεί, να ερωτευτεί κεραυνοβόλα κι έτσι να αντλήσει χαρά και δύναμη για να ριχτεί ξανά στη μάχη της πεζής πραγματικότητας.

Η ταυτότητα της παράστασης:
Μετάφραση: Λυκούργος Καλλέργης
Σκηνοθεσία: Σοφία Μαραθάκη
Σκηνικό/Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Δραματουργική συνεργασία: Ειρήνη Μουντράκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαργαρίτα Ανθίδου
Επιμέλεια κίνησης: Βρισηίδα Σολωμού
Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Τζαβάρας
Διεύθυνση παραγωγής: Ζωή Μουσχή

Παίζουν: Ιερώνυμος Καλετσάνος (Γρηγκόρι Στεπάνοβιτς Σμηρνώφ), Ελισάβετ Κωνσταντινίδου (Σόνια), Φωτεινή Παπαχριστοπούλου (Ελένα Ιβάνοβνα Ποπόβα)

Το Εθνικό θέατρο ευχαριστεί θερμά τη δραματολόγο Έλενα Τριανταφυλλοπούλου για την πολύτιμη βοήθειά της.
Φωτογράφος παράστασης: Χριστίνα Μπράτουσκα

Το Θέατρο Express θα συμμετάσχει το φθινόπωρο στις εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων «Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου»