ΘΕΑΤΡΟ

Τρία μονόπρακτα χωρίς ανάσα στο Ίδρυμα Κακογιάννη

Δημοσίευση 4 Ιουλίου 2018, 16:01 / Ανανεώθηκε 4 Ιουλίου 2018, 14:04
Τρία μονόπρακτα χωρίς ανάσα στο Ίδρυμα Κακογιάννη
Facebook Twitter Whatsapp


Η Ρούλα Πατεράκη, ο Γιώργος Λύρας και ο Ρένος Χαραλαμπίδης υπογράφουν τη σκηνοθεσία των τριών μονόπρακτων που διακρίθηκαν στο φετινό Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων
 

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, με την ευγενική χορηγία της Εθνικής Τράπεζας, ολοκλήρωσε και φέτος το πεντάμηνο Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων (Ε.Ν.ΘΕ.ΣΥ.) και παρουσιάζει τα τρία νέα μονόπρακτα που διακρίθηκαν, τα οποία κυκλοφορούν  σε δύο τόμους, ελληνικά και αγγλικά, από τις Εκδόσεις Σεναριογράφων Ελλάδος.

Αρωγοί στην προσπάθεια να ζωντανέψουν στη σκηνή τα έργα των νέων συγγραφέων είναι οι σκηνοθέτες Ρούλα Πατεράκη, Γιώργος Λύρας και ο Ρένος Χαραλαμπίδης, αλλά και μια πλειάδα ηθοποιών που ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο κάλεσμα του Ι.Μ.Κ. Σκοπός του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης και του Εργαστηρίου Νέων Θεατρικών Συγγραφέων, που διευθύνει ο συγγραφέας Ηρακλής Λογοθέτης, με την αμέριστη πάντα υποστήριξη της Εθνικής Τράπεζας, είναι να συνεχίσει να ανακαλύπτει νέες, ελπιδοφόρες θεατρικές φωνές και να τους δίνει την ευκαιρία να ακουστούν και να βρουν το κοινό τους, εξερευνώντας τη μεταξύ τους σχέση. Αλλά και να συστήνει τους νέους συγγραφείς στην πολιτιστική και  θεατρική κοινότητα έτσι ώστε να ανοίξει ένας διάλογος μαζί τους.

Εξίσου σημαντική είναι και η μέριμνα του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης να κάνει γνωστά τα έργα των νέων συγγραφέων στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, κυρίως στους πολιτιστικούς φορείς με τους οποίους συνδέεται και συνεργάζεται, καθώς επίσης και στην αγορά του βιβλίου, με την έκδοση των έργων τους στα ελληνικά και αγγλικά.

Τα τρία μονόπρακτα, διάρκειας 40 περίπου λεπτών το καθένα, παρουσιάζονται το ένα μετά το άλλο σε μία παράσταση, με την παρακάτω σειρά.

Η ταυτότητα των  παραστάσεων:
«Τεργέστη»
Συγγραφέας: Ελένη Γαλάνη
Σκηνοθεσία: Ρούλα Πατεράκη
Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Αντιγόνη Δρακουλάκη, Ευανθία Κουρμούλη, Δανάη  Παπουτσή

Στο σκηνικό της Τεργέστης και το πολυβραβευμένο σε διεθνείς και εγχώριους διαγωνισμούς design, φιλικό προς το περιβάλλον, Παγκάκι ΥΟΥΟ της Ροδάνθης Σεντούκα

«Το Αυγό»
Συγγραφέας: Γιώργος Χαραλαμπόπουλος
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λύρας
Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Μανώλης Γεραπετρίτης, Πάνος Μαλικούρτης, Τάνια Τρύπη

«Νεάπολη (Κορυδαλλός), Πρωί με ήλιο»
Συγγραφέας: Ιωάννα Παπάζογλου
Σκηνοθεσία: Ρένος Χαραλαμπίδης
Πρωτότυπη μουσική: Παναγιώτης Καλαντζόπουλος
Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Ρούλα Αντωνοπούλου, Μυρτώ Γκόνη, Δήμητρα Παπαδήμα, Καίτη Φίνου
Φωτογραφίες, Βίντεο: Περσεφόνη Μίχου

Για την έκδοση:
Εκδόσεις Σεναριογράφων Ελλάδος
Διαχειριστής: Αλέξανδρος Κακαβάς
Σχεδιασμός εξωφύλλου: Νίκος Σκαρμούτσος
Επιμέλεια/ Διόρθωση κειμένων: Ζωή Κανελλοπούλου

«Τρία μονόπρακτα. Το ένα μετά το άλλο. Μια παράσταση», Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα, τηλ. 210 3418550, [email protected] Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 9, 10, 11 και 12 Ιουλίου στις 20:30. Είσοδος ελεύθερη. Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, η κράτηση είναι απαραίτητη.