current views are: 11

24 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση19:28

Διεθνής «Εκάβη» από το Stanford Repertory Theater στην Αθήνα

Ο καταξιωμένος θίασος του πανεπιστημίου Stanford έρχεται τον Σεπτέμβριο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για τρεις παραστάσεις με την Κερασία Σαμαρά και τον Σωκράτη Αλαφούζο

Δημοσίευση 19:28’

Ο καταξιωμένος θίασος του πανεπιστημίου Stanford έρχεται τον Σεπτέμβριο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για τρεις παραστάσεις με την Κερασία Σαμαρά και τον Σωκράτη Αλαφούζο

«Nevertheless They Persisted» είναι ο τίτλος του φεστιβάλ που διοργανώνουν το Stanford Repertory Theater (SRT) και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Rush Rehm με αφορμή την 20ή επέτειο του θιάσου, που κατέκτησε διεθνή φήμη χάρη στις πρωτότυπες διασκευές κλασικών έργων και τη διασύνδεσή του με το πανεπιστήμιο του Stanford. Το φεστιβάλ, μεταξύ άλλων διεθνών δράσεων, περιλαμβάνει και την παρουσίαση της καινούριας διασκευής της «Εκάβης» του Ευριπίδη, στις 7, 8 και 9 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.

Στον εμβληματικό ρόλο της Εκάβης πρωταγωνιστεί η Κερασία Σαμαρά. 
Η παράσταση θα δοθεί στα αγγλικά. 

Η ιστορία μιας «Εκάβης»:
• Tον Μάρτιο του 2018, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του SRT Rush Rehm οδήγησε τους σπουδαστές Κλασσικών Σπουδών του Stanford σε ένα ταξίδι στην Αργολίδα.
• Τον Μάιο συμμετείχε στο συνέδριο «Euripides – the Innovator, part III» στην Gardzienice στην Πολωνία, όπου μίλησε για τα θέματα του γάμου, της θυσίας και του θανάτου στα έργα του Ευριπίδη «Εκάβη» και «Ελένη».
• Στα τέλη Μαΐου έδωσε διάλεξη στους σπουδαστές Θεατρικών και Κλασσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ρεθύμνου, πάνω στο θέμα της παραγωγής του SRT «Helen/Hecuba».
• Από τις 27 Ιουλίου έως τις 19 Αυγούστου 2018 η παράσταση «Εκάβη/Ελένη» (HECUBA/HELEN) παρουσιάζεται στο ανακαινισμένο Roble Studio Theatre στην πανεπιστημιούπολη του Στάνφορντ, σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Rush Rehm. Μια παράσταση με εμπνευσμένη μουσική, χορογραφία και οπτικά εφέ, που μας θυμίζει τις συνέπειες του πολέμου στις ζωές δύο γυναικών που σηκώνονται από τα συντρίμμια για να προχωρήσουν μπροστά.

Παίζουν: Κερασία Σαμαρά (Εκάβη), Σωκράτης Αλαφούζος (Πολυμήστωρ/Οδυσσέας), Αχιλλέας Βατρικάς (Ταλθύβιος), Γιάννης Ασκάρογλου (Αγαμέμνων), Αναστασία Πλέλλη (Πολυξένη), Ηρώ Λέφα (Πολύδωρος)
Χορός: Μαρία Τζανουκάκη, Δήμητρα Ταρούση, Νατάσα Παπαδάκη, Ιφιγένεια Καραμήτρου, Ανθή Σαββάκη, Θεοδώρα Ντούσκα

«Εκάβη», Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος, τηλ. 210 3418550 & 210 3418579. Ημέρες  και ώρες παραστάσεων: 7, 8 και 9 Σεπτεμβρίου 2018 στις 20:00. Τιμές εισιτηρίων: Από 6 έως 12 ευρώ.