current views are: 13

5 Σεπτεμβρίου 2018
Δημοσίευση17:32

Η Έντα Γκάμπλερ στο Μπάγκειον

Η Παρθενόπη Μπουζούρη είναι η αγέρωχη ηρωίδα του Ίψεν που βρίσκει προσωρινά καταφύγιο στο ιστορικό ξενοδοχείο της πλατείας Ομονοίας

Δημοσίευση 17:32’

Η Παρθενόπη Μπουζούρη είναι η αγέρωχη ηρωίδα του Ίψεν που βρίσκει προσωρινά καταφύγιο στο ιστορικό ξενοδοχείο της πλατείας Ομονοίας

Στριφνή, ανελέητη, απόλυτα ξένη προς τους πάντες και τα πάντα, η Έντα Γκάμπλερ παραμένει έως σήμερα ρόλος – παγίδα για ηθοποιούς και σκηνοθέτες που επιθυμούν να αναμετρηθούν μαζί της. Σκληρή σαν διαμάντι και «ελαττωματική» -δεν αναγνωρίζει τη γυναικεία φύση της- αντιστέκεται σε κάθε προσπάθεια παραβίασης της ιδιωτικότητάς της, οδηγώντας τους ανθρώπους του θεάτρου σε απόγνωση ή –πιο συχνά- σε παραστάσεις όπου κυριαρχεί η πόζα.

Την «Έντα Γκάμπλερ» επέλεξε η Άντζελα Μπρούσκου και το Θέατρο Δωματίου της για να παρουσιάσουν στο Μπάγκειον, το ξενοδοχείο που φιλοτέχνησε ο Ερνέστος Τσίλερ στα τέλη του 19ου αιώνα και στέκει ακόμα, παρά τα χτυπήματα που επέφερε ο χρόνος και η κακή χρήση, στην πλατεία Ομονοίας.

Η παράσταση, με πρωταγωνίστρια την Παρθενόπη Μπουζούρη, που προκάλεσε το ενδιαφέρον του κοινού τη θεατρική σεζόν 2017-18, επαναλαμβάνεται με ελαφρώς διαφοροποιημένη διανομή, από τις 11 Οκτωβρίου.  

Η ταυτότητα της παράστασης:
Σκηνοθεσία – εικαστική άποψη: Άντζελα Μπρούσκου
Μουσική: Nalyssa Green
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Παραγωγή: Ευάγγελος Κώνστας – Constantly Productions

Παίζουν: Παρθενόπη Μπουζούρη, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου, Θάνος Παπακωνσταντίνου, Νικόλας Παπαγιάννης, Ειρήνη Αϊβαλιώτου και η Άντζελα Μπρούσκου.

Προβολή – επικοινωνία: Δημήτρης Χαλιώτης

Έντα Γκάμπλερ, Μπάγκειον ξενοδοχείο, Πλ. Ομονοίας 18, Αθήνα, από 11 Οκτωβρίου


σχετικα αρθρα