current views are: 9

18 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση16:45

Από το Σάββατο: Karaoke στον Φούρνο

Μια διαφορετική performance με έναυσμα τα τραγούδια από την Ομάδα Θεάτρου Νοητή Γραμμή

Δημοσίευση 16:45’

Μια διαφορετική performance με έναυσμα τα τραγούδια από την Ομάδα Θεάτρου Νοητή Γραμμή

Όλοι τραγουδάμε. Τραγουδάμε πιο συχνά απ’ ό,τι αντιλαμβανόμαστε. Πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου, στο ντους, μπροστά στον καθρέφτη, στο δρόμο για το σούπερ μάρκετ τα Σάββατα το πρωί, πάνω από τηγάνια και κατσαρόλες, στο ασανσέρ…  Τραγουδάμε για όλα εκείνα που ζήσαμε, είδαμε κι ακούσαμε. Χωρίς «παρεμβολές» και εξωραϊσμούς, αφού τα τραγούδια μας δένουν με το παρελθόν με ακατάλυτα δεσμά και,  σε αντίθεση με τις αναμνήσεις, δεν διορθώνονται ούτε επινοούνται.

Πίσω στην παράσταση…
Δύο ηθοποιοί μπροστά σε μία μεγάλη οθόνη που προβάλλει βωβά καρέ. Κάποια με πολλά pixel, κάποια ακίνητα, κάποια κινούμενα. Εκείνοι προσθέτουν το τραγούδι, τον διάλογο, τα ηχητικά εφέ. Παρακολουθώντας τους, αφήνεσαι να κάνεις τους συνειρμούς σου, να συνδέσεις τα ασύνδετα, να μπεις σε ένα παράδοξο ταξίδι στο παρελθόν.

Aπό την μεταπολίτευση μέχρι την δεκαετία του 90. Eurovision, Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, Πάριος, Κανελλίδου, Leonard Cohen, Stevie Wonder, Θεοδωράκης. Σουρής, καλιαρντά, ένα κήρυγμα, ένα πολιτικό μήνυμα, καυγάδες ζευγαριών, βρισιές στο γήπεδο, ερωτικές εξομολογήσεις…

Η Ομάδα Θεάτρου Νοητή Γραμμή
Ιδρύθηκε το 1999 από την Όλγα Ποζέλη ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία. Εναρκτήρια παράσταση της ομάδας ήταν «Η μεγάλη της ευκαιρία» του Alan Bennett και το «Ένα κήρυγμα» του David Mamet στον Τεχνοχώρο Υπό Σκιάν. Έκτοτε έχει παρουσιάσει με επιτυχία πολλές παραγωγές devised theatre και ιδιαίτερες performance στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 2010 ταξιδεύει συνεχώς με παραστάσεις της σε διάφορα φεστιβάλ του εξωτερικού έχοντας αποσπάσει σημαντικά βραβεία και διακρίσεις (Νέα Υόρκη, Βιετνάμ, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Γερμανία, Ουκρανία, Ιράν). Στην Ελλάδα ήταν υποψήφια για το βραβείο Νέου Δημιουργού της Ένωσης Κριτικών Θεάτρου, ενώ έχει δώσει το παρόν και στα Θεατρικά Βραβεία του περιοδικού Αθηνόραμα. Η ομάδα θεάτρου επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού από το 2001, ενώ σε δύο παραγωγές της είχε τη στήριξη του Ιδρύματος Ι. Φ. Κωστόπουλου.

Η ταυτότητα της παράστασης:
Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Όλγα Ποζέλη
Σύνθεση κειμένων: Όλγα Ποζέλη & Γιώργος Τζεδόπουλος
Επιμέλεια video: Σπύρος Τσιφτσής
Art direction: Κωστής Δάβαρης
Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαριάννα Προυμπά
Σκίτσο – αφίσα: Ηλίας Ταμπακέας

Παίζουν: Όλγα Ποζέλη & Λάμπρος Παπαγεωργίου

Παραγωγή: Ομάδα Θεάτρου Νοητή Γραμμή (http://noitigrammi.gr)

Με την υποστήριξη του ΥΠ.ΠΟ.Α.

Η Ομάδα Θεάτρου Νοητή Γραμμή ευχαριστεί τον Χρίστο Τσαμαρδά για τη μουσική επεξεργασία.

Karaoke Night, Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα, τηλ. 210 6460748. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:15, από 20 Οκτωβρίου. Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (γενική είσοδος),10 ευρώ (φοιτητικό & γκρουπ 6 ατόμων), 5 ευρώ (άνεργοι & ατέλειες)