current views are: 9

15 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση11:29

Ο Γιάννης Αναστασάκης για άλλα τρία χρόνια στο τιμόνι του Κ.Θ.Β.Ε.

Ανανεώθηκε για τρία χρόνια η θητεία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Κ.Θ.Β.Ε. Γιάννη  Αναστασάκη και της αναπληρώτριας Μ. Τσιμά με απόφαση του ΥΠ.ΠΟ.        

Δημοσίευση 11:29’

Ανανεώθηκε για τρία χρόνια η θητεία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Κ.Θ.Β.Ε. Γιάννη  Αναστασάκη και της αναπληρώτριας Μ. Τσιμά με απόφαση του ΥΠ.ΠΟ.        

Μία ακριβώς εβδομάδα πριν τη λήξη της τριετούς θητείας του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, Γιάννη Αναστασάκη και της Αναπληρώτριας Καλλιτεχνικής Διευθύντριας, Μαρίας Τσιμά, το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανανέωσε – και επίσημα με σχετική ανακοίνωσή του – για τρία χρόνια τη θητεία τους.

Η θητεία των καλλιτεχνικών διευθυντών της δεύτερης κρατικής σκηνής λήγει στις 17 Νοεμβρίου, αλλά από την περασμένη Παρασκευή ανακοινώθηκε (αρχικά στο ΦΕΚ) η τριετής ανανέωση της θητείας.

«Η ανανέωση της θητείας του Καλλιτεχνικού Διευθυντή και της Αναπληρώτριας Καλλιτεχνικής Διευθύντριας δηλώνει την εμπιστοσύνη και τη στήριξη της Υπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού, κυρίας Μυρσίνης Ζορμπά, προς το Κ.Θ.Β.Ε. και τη μεγάλη προσπάθεια, που έχουμε καταβάλει τα τρία τελευταία χρόνια. Διοίκηση και Διεύθυνση θα συνεχίσουμε από κοινού να εργαζόμαστε με την ίδια υπευθυνότητα για να πάει το θέατρο ακόμη καλύτερα», δηλώνει ο πρόεδρος του Δ.Σ, καθηγητής Άρης Στυλιανού.

Υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου Γιάννης Αναστασάκης: «Τον Αύγουστο του 2015 είχα κάνει μια δήλωση που τέλειωνε με τους στίχους του Οδυσσέα Ελύτη: “Πολύ δεν θέλει ο κόσμος. Ένα κάτι Ελάχιστο. Σαν τη στραβοτιμονιά πριν από το δυστύχημα. Όμως ακριβώς προς την αντίθετη κατεύθυνση. Αρκετά λατρέψαμε τον κίνδυνο κι είναι καιρός να μας το ανταποδώσει”. Τρία χρόνια και τρεις μήνες μετά ξέρω καλά πως η…στραβοτιμονιά προς την αντίθετη κατεύθυνση έγινε. Με τη συμμαχία και την καθημερινή δουλειά των εργαζομένων του Κ.Θ.Β.Ε., με τη σταθερή στήριξη της Πολιτείας και ιδιαίτερα των υπουργών Πολιτισμού Νίκου Ξυδάκη, Αριστείδη Μπαλτά, Λυδίας Κονιόρδου και τώρα της Μυρσίνης Ζορμπά, με την ενίσχυση του ΥΜΑΘ (Κόλλια Τσαρουχά και τώρα Κατερίνα Νοτοπούλου) με την πολύτιμη βοήθεια της Αναπληρώτριας και φίλης Μαρίας Τσιμά, με τις πραγματικά άοκνες προσπάθειες του Προέδρου του Δ.Σ. Άρη Στυλιανού και του Αντιπροέδρου Δημοσθένη Δώδου, με τη συμπαράσταση όλων των μελών του Δ.Σ. του Κ.Θ.Β.Ε., με τις συνέργειες με τους φορείς της πόλης, με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με τα Πανεπιστήμια και τις Μ.Κ.Ο., με τους Χορηγούς μας.

»Αλλά ξεχωριστή δύναμη μας έδωσε το κοινό της Θεσσαλονίκης κι όλης της Βόρειας Ελλάδας. Χωρίς αυτό το κοινό δεν θα καταφέρναμε τίποτα, βουτηγμένοι στα χρέη δεκαετιών κι αποκομμένοι από τον κοινωνικό ιστό σε μια εποχή κρίσης. Στάθηκαν δίπλα μας ως τώρα 600.000 θεατές και στεκόμαστε δίπλα τους, όπως οφείλουμε. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη. Θα τον προχωρήσουμε μαζί- με πίστη κι αισιοδοξία. Ευχαριστώ ιδιαίτερα την κ. Μυρσίνη Ζορμπά που αναγνώρισε το έργο αυτής της τριετίας και μας τίμησε (και μένα και τη Μαρία) με ανανέωση της θητείας μας».

Με δήλωσή της η Αναπληρώτρια Καλλιτεχνική Διευθύντρια κ. Μαρία Τσιμά, υπογραμμίζει, επίσης, πως:  «Κάθε προσπάθεια είναι ένα ταξίδι. Έχει έναν προορισμό. Υπάρχουν και πολλοί ενδιάμεσοι σταθμοί. Με αδιάκοπη εργασία, αλληλεγγύη και πρόγραμμα προχωρήσαμε βήμα βήμα. Το θέατρο άνοιξε τις σκηνές του, υποδέχτηκε χιλιάδες θεατές, νέους δημιουργούς, άπλωσε ένα δίκτυο δράσεων σε συνεργασία με όλους της φορείς της πόλης και ενίσχυσε τον εκπαιδευτικό του ρόλο. Όλα αυτά συντελέστηκαν χάρη στον προγραμματισμό, τη φαντασία και την άοκνη προσπάθεια του καλλιτεχνικού διευθυντή Γιάννη Αναστασάκη. Τον ευχαριστώ πολύ για την πρόταση και την Υπουργό Πολιτισμού για την ανανέωση της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου. Θα συνεχίσω να στηρίζω τον καλλιτεχνικό σχεδιασμό και να προσφέρω σε ένα θέατρο που ταλανίστηκε από σοβαρά προβλήματα για πολλά χρόνια».


σχετικα αρθρα