ΘΕΑΤΡΟ

«Αντώνιος και Κλεοπάτρα» live από το Olivier Theatre του Λονδίνου

Δημοσίευση 16 Νοεμβρίου 2018, 08:01 / Ανανεώθηκε 20 Νοεμβρίου 2018, 12:42
«Αντώνιος και Κλεοπάτρα» live από το Olivier Theatre του Λονδίνου
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Ralph Fiennes και η Sophie Okonedo είναι το μοιραίο ζευγάρι στο ανυπέρβλητο δράμα του Σαίξπηρ για τον έρωτα και την εξουσία που θα μεταδοθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου

Ο Καίσαρας και οι δολοφόνοι του είναι νεκροί. Επικεφαλής της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας τίθεται ο στρατηγός Μάρκος Αντώνιος μαζί με τον Οκταβιανό και τον Λέπιδο, συντρόφους του στην Τριανδρία. Όμως στα μακρινά σύνορα  της διαλυμένης από τους πολέμους Αυτοκρατορίας ο στρατηγός θα ενδώσει στο πάθος του για την Κλεοπάτρα των Αιγυπτίων. Η ερωτική αφοσίωση συγκρούεται με την αίσθηση του καθήκοντος και η ερωτική εμμονή γίνεται καταλύτης που οδηγεί σε πόλεμο.

Η έξοχη παραγωγή του έργου του Σαίξπηρ από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας που κέρδισε διθυραμβικές κριτικές και ενθουσίασε το βρετανικό κοινό, μεταδίδεται ζωντανά από τη βρετανική πρωτεύουσα την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου στις 9 το βράδυ στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη στο πλαίσιο του κύκλου Θέατρο στο Μέγαρο – National Theatre Live (NTL). Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Simon Godwin (Δωδέκατη νύχτα, Άνθρωπος και Υπεράνθρωπος, The Beaux Stratagem). Η παράσταση προβάλλεται με ελληνικούς υπέρτιτλους σε μετάφραση Μιχάλη Κακογιάννη.

Η δορυφορική αναμετάδοση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και το British Council.                                                      

Η ταυτότητα της παράστασης:
Σκηνοθέτης: Godwin
Σκηνικά: Hildegard Bechtler
Κοστούμια: Evie Gurney                                     
Σχεδιασμός φωτισμών: Tim Lutkin
Μουσική: Michael Bruce
Υπεύθυνοι κινησιολογίας: Jonathan Goddard, Shelley Maxwell
Σχεδιασμός ήχου: Christopher Shutt
Σχεδιασμός βίντεο: Luke Halls
Μουσική διεύθυνση: Magnus Mehta
Σκηνοθεσία πάλης: Kev McCurdy
Αγωγή λόγου: Jeannette Nelson
Συνεργάτις-σκηνοθέτις: Emily Burns
Συνεργάτις-σχεδιάστρια κοστουμιών: Laura Hunt

Παίζουν: Fisayo Akinade (Έρως), Alexander Cobb (Σκάρος), Hiba Elchikhe (Μάντισσα), Henry Everett (Βεντίδιος), Ralph Fiennes (Αντώνιος), Gerald Gyimah (Μήνας), Sophie Okonedo (Κλεοπάτρα)

Αντώνιος και Κλεοπάτρα (Νational Theatre Live), Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 21:00. Τιμές εισιτηρίων: 8 € (φοιτητικά),15 €