TIPS & TRICKS

Τι να κάνετε, αν δεν έχετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του...

Δημοσίευση 1 Μαΐου 2018, 09:02 / Ανανεώθηκε 30 Απριλίου 2018, 23:58
Τι να κάνετε, αν δεν έχετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του...
Facebook Twitter Whatsapp

TIPS & TRICKS | Η συνταγή θέλει φαρίνα ή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, αλλά εσείς έχετε μόνο αλεύρι για όλες τις χρήσεις; Δείτε πώς θα το αντικαταστήσετε!

Αν δεν έχετε «φαρίνα», δηλαδή αλεύρι που κάνει μόνο του τη ζύμη να φουσκώνει, επειδή έχει ήδη ενσωματωμένα στη σύνθεσή του τα διογκωτικά, τότε χρησιμοποιήστε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, που συνήθως βρίσκεται σε κάθε σπίτι, προσθέτοντας εσείς τη διογκωτική ύλη. Δηλαδή προσθέτοντας λίγο μπέικιν πάουντερ ή μαγειρική σόδα.

Η μέση αναλογία που ισχύει είναι πως για κάθε 500 γρ. (μισό κιλό) αλεύρι χρειάζονται 3½ κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ ή 1½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα μαζί με 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, καθώς η σόδα προϋποθέτει μείξη με κάτι όξινο για να «λειτουργήσει».

 

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr