current views are: 4

25 Ιουνίου 2016
Δημοσίευση10:19

Exit στις ελίτ και στους celebrities – Σφάζονται στην «αυλή» του Μητσοτάκη

Διαβάσαμε πολλά και ακούσαμε περισσότερα για το Brexit ένα στοιχείο που έχει ενδιαφέρον είναι: Οι ελίτ δεν έχουν πια τον έλεγχο. Ούτε το γεγονός ότι 9 στους 10 οικονομολόγους υποστήριξαν την παραμονή της Βρετανίας, ούτε το γεγονός ότι 9 στους 10 celebrities υποστήριξαν ανοικτά το «Bremain», κατάφερε να πείσει τους Βρετανούς να μην αποφασίσουν τελικά το «Brexit».

 

Δημοσίευση 10:19’

Διαβάσαμε πολλά και ακούσαμε περισσότερα για το Brexit ένα στοιχείο που έχει ενδιαφέρον είναι: Οι ελίτ δεν έχουν πια τον έλεγχο. Ούτε το γεγονός ότι 9 στους 10 οικονομολόγους υποστήριξαν την παραμονή της Βρετανίας, ούτε το γεγονός ότι 9 στους 10 celebrities υποστήριξαν ανοικτά το «Bremain», κατάφερε να πείσει τους Βρετανούς να μην αποφασίσουν τελικά το «Brexit».

 

Διαβάσαμε πολλά και ακούσαμε περισσότερα για το Brexit ένα στοιχείο που έχει ενδιαφέρον είναι: Οι ελίτ δεν έχουν πια τον έλεγχο. Ούτε το γεγονός ότι 9 στους 10 οικονομολόγους υποστήριξαν την παραμονή της Βρετανίας, ούτε το γεγονός ότι 9 στους 10 celebrities υποστήριξαν ανοικτά το «Bremain», κατάφερε να πείσει τους Βρετανούς να μην αποφασίσουν τελικά το «Brexit».

Σφάζονται στην αυλή του Μητσοτάκη

Προσπαθεί ο Μητσοτάκης να δώσει το αντιπολιτευτικό του στίγμα αλλά στον πρωινό του καφέ κόσμος πάει και έρχεται … Μάλιστα δεν είναι λίγα και τα συντροφικά μαχαιρώματα.

Στο στόχαστρο των στελεχών της Νέας Δημοκρατίας έχει μπει ο επικοινωνιολόγος, στενός συνεργάτης του Κυρ. Μητσοτάκη, Τ. Θεοδωρικάκος. Κι αυτό διότι τον θεωρούν υπεύθυνο για μια σειρά λανθασμένες επιλογές που έγιναν το τελευταίο διάστημα. Είναι αυτός που τον έπεισε να θέσει θέμα πρόωρων εκλογών και να επιμείνει ότι η διαπραγμάτευση θα οδηγούσε τον Τσίπρα σε αδιέξοδο.

Δίκη του ιδέα ήταν η αποχώρηση από τη Βουλή για το θέμα των οφ σορ… Μάλιστα κάποιοι του αποδίδουν προσωπική σκοπιμότητα. Καθώς θυμίζουν ότι ήταν συνεργάτης επικοινωνίας του υπουργού Χωροταξίας Κώστα Λαλιώτη, διευθυντής του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ όσο καιρό ήταν ο Λαλιώτης Γραμματέας του κόμματος που είχε στο κέντρο της αντιπαράθεσης την υπόθεση της χρηματοδότησης της Νέας Δημοκρατίας από τη λιβεριανή εταιρεία Mayo επί προεδρίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Κεντρικά στελέχη της ΝΔ αναρωτιούνται αν συγγραφέας των τότε πύρινων ανακοινώσεων ήταν ο μετέπειτα κύριος GPO και το συνεχίζουν, αν είχε ενημερωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση στη βουλή θα χρησιμοποιούσε αυτήν την υπόθεση;

Η διαρροή που προκάλεσε… πονοκέφαλο 

Νέο πρόσωπο εμφανίστηκε στον πρωινό καφέ της Συγγρού και αυτό δεν είναι άλλο από τον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά επιστήθιο φίλο του Αντώνη Σαμαρά. Η εμφάνιση του δεν σημαίνει και μόνιμη εγκατάσταση αλλά μετά από αυτήν πολλοί έσπευσαν να του χρεώσουν διαρροές για το όσα ειπώθηκαν στη κλειστή σύσκεψη και μάλιστα με «Σαμαρικό» χρώμα.

Γκρίνια για την ΕΡΤ

Μεγάλη γκρίνια έχει πέσει στην κυβέρνηση για την ΕΡΤ η οποία δείχνει να μην  ανταποκρίνεται στις προσδοκίες για διαφορετική προσέγγιση στα γεγονότα και στην επικαιρότητα παράλληλα εκ του αποτελέσματος τα δελτία ειδήσεων δεν έχουν καμία παρέμβαση όπως προκύπτει και από τα στοιχεία της τηλεθέασης.

Η Ντόρα με το …πρωθυπουργικό 

«Ταξίδευα με την αδελφή σου χθες. Γυρνούσαμε από το Στρασβούργο, όπου είχαμε το Συμβούλιο της Ευρώπης. Νομίζω πήγαμε καλά εκεί. Να δούμε τα επόμενα βήματα» είπε – on camera – ο Αλέξης Τσίπρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Μόνο που αυτό το ταξίδι δεν έγινε με το αεροπλάνο της γραμμής αργά το βράδυ της Τετάρτης αλλά με το πρωθυπουργικό Gulfstream!

Η Ντόρα δεν μπήκε μόνη στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος αλλά μαζί τους Βαγγέλη Βενιζέλο, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, Κώστα Τζαβάρα, Τασία Χριστοδουλοπούλου και Αννέτα Καββαδία – σχεδόν όλη, δηλαδή, την Κοινοβουλευτική Ομάδα στη Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην οποία είχε μιλήσει νωρίτερα το ίδιο πρωί ο Τσίπρας.