current views are: 1

28 Μαΐου 2015
Δημοσίευση05:00

Καληνύχτα και καλή τύχη…

Υπάρχει ένας Έλληνας που αυτό το καιρό αισθάνεται άνετα με αυτά που βλέπει και ακούει, κυρίως με όσα υποψιάζεται ότι μπορεί να συμβούν; Και όμως υπάρχουν περισσότεροι του ενός που εντελώς συμπτωματικά συμβαίνει να κατέχουν υπουργικούς θώκους. 

Δημοσίευση 05:00’
αρθρο-newpost

Υπάρχει ένας Έλληνας που αυτό το καιρό αισθάνεται άνετα με αυτά που βλέπει και ακούει, κυρίως με όσα υποψιάζεται ότι μπορεί να συμβούν; Και όμως υπάρχουν περισσότεροι του ενός που εντελώς συμπτωματικά συμβαίνει να κατέχουν υπουργικούς θώκους. 

Υπάρχει ένας Έλληνας που αυτό το καιρό αισθάνεται άνετα με αυτά που βλέπει και ακούει, κυρίως με όσα υποψιάζεται ότι μπορεί να συμβούν; Και όμως υπάρχουν περισσότεροι του ενός που εντελώς συμπτωματικά συμβαίνει να κατέχουν υπουργικούς θώκους. 

Οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ είναι οι μόνοι Έλληνας που αισθάνονται άνετα και ήσυχοι με τη συνείδησή τους. Είναι οι μόνοι Έλληνες που κοιμούνται μακαρίως και πιστεύουν ότι η τύχη τους δουλεύει.

Το εκπληκτικό με όλους αυτούς τους ανθρώπους είναι ότι δεν έχουν συναίσθηση που οδηγούν τη χώρα. Έχουν άγνοια κινδύνου και προφανώς το ρίσκο δεν το αναλαμβάνουν για λογαριασμό ενός συγκροτημένου σχεδίου, αλλά μιας ιδεολογικής φαντασίωσης που θεωρούν ότι αφορά όλους τους Έλληνας και όχι μόνο εκείνους που τους ψήφισαν. Και μη νομίζετε ότι η άγνοια είναι αποκλειστικό προνόμιο της Αριστερής Πλατφόρμας, του Λαφαζάνη, του Λαπαβίτσα και των υπολοίπων. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια άγνοια που βρέθηκε να κυβερνά χωρίς να το καταλάβει.

Δεν έχει σημασία πως έγινε αυτό. Άλλωστε είναι γνωστό, για την ακρίβεια πρόκειται περί κατορθώματος, με ποιο τρόπο τα ολέθρια σφάλματα της Κεντροδεξιάς έδωσαν “προίκα” σ’ ένα κόμμα του 4% να γίνει παράταξη του 36%. Και ταυτόχρονα μια ανύπαρκτη ακροδεξιά συντροφιά των νοσταλγών του Χίτλερ να εισέλθει στο κοινοβούλιο. Αλλά τώρα κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ και οι εναλλακτικές ενδυματολογικές προτιμήσεις του Βαρουφάκη. Τώρα κυβερνά η αβεβαιότητα, το “βλέποντας και κάνοντας” και το ύφος “ποιος είσαι, σε ποιο μέσο δουλεύεις” κλπ.

Με συγχωρείτε κύριε Τσίπρα αλλά αυτό δεν είναι η Αριστερά του Κύρκου, δεν είναι ο Συνασπισμός του Κουβέλη, δεν έχει καμία σχέση με την ευγένεια του αείμνηστου Ηλιού. Αυτή είναι μια οργισμένη παρέα κομμουνιστών με σταλινική νοοτροπία που “ευτυχώς” λόγω της διαπραγμάτευσης δεν βρήκε το χρόνο να κυβερνήσει όπως θα ήθελε και όπως δεν φαντάζονται όσοι ακόμα πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί συνέχεια της μετριοπαθούς ευρωπαϊκής Αριστεράς. Δεν ήταν, δεν είναι, δεν θέλει να γίνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προς το παρόν “διαπραγματεύεται” και ελπίζει ότι σύντομα θα κυβερνήσει ώστε να πάρει τη ρεβάνς από την ιστορία. Ας ευχηθούμε ότι οι Έλληνες άκουσαν στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, τον Νίκο Φίλη, να λέει ότι, “Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να παραδώσει την εξουσία που ο λαός του έδωσε για πρώτη φορά”. Ήταν δύο μετά τα μεσάνυχτα όταν το είπε.

Καληνύχτα σας και καλή τύχη…