current views are: 4

4 Δεκεμβρίου 2017
Δημοσίευση10:27

Σαν πήρε ο Θύμιος τ’ άρματα

Όταν ο πρόεδρος των ταξιτζήδων απειλεί ευθέως

Δημοσίευση 10:27’

Όταν ο πρόεδρος των ταξιτζήδων απειλεί ευθέως

Αυτό αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες, δεν είναι απλό γρονθοκόπημα. Αυτό είναι δεξί κροσέ με αριστερό ντιρέκτ, που θα έλεγε και ο Κώστας Σισμάνης. Για να συμπληρώσει ο αγαπημένος σπορτκάστερ, με όλη τη βαρύτητα του έγκυρου λόγου του:
«Και τον ρίχνει στο καναβάτσο!»

Εξηγούμαι πάραυτα για να μην παρεξηγούμαστε. Όπως διάβαζα το «Έθνος» το περασμένο Σάββατο, έφτασα στη σελίδα εννιά κι έπεσε το μάτι σε άρθρο με τον τίτλο «Οι πράξεις κάνουν τον ηγέτη και όχι το επίθετο». Το οποίο άρθρο αν το υπέγραφε κανένα κουμμούνι σαν εμένα, δεν θα ήταν πια και τόσο άξιο λόγου. Θα καταγραφόταν απλώς ως άλλη μία επίθεση στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και πάμε παρακάτω, φρέσκα κουλούρια φωνάζει ο κουλουράς. Όταν όμως το υπογράφει ο Θύμιος Λυμπερόπουλος που είναι το αίμα του πιο γαλάζιο κι απ’ την άκουα μαρίνα, υπάρχει θέμα κυρίες και κύριοι. Υπάρχει θέμα μεγαλούτσικο…

Πάμε όμως σε κάποια αποσπάσματα από όσα έγραψε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ:

«Θα περιμέναμε από ένα σοβαρό κόμμα να δηλώσει πως… εξαπατήθηκε, πώς επιτέθηκε σε έναν ολόκληρο επαγγελματικό κλάδο και στις οικογένειές τους λόγω κάποιας κακής συγκυρίας ή πληροφόρησης, λόγω του ανάδρομου Ερμή, λόγω αντιστροφής του προσήμου των πόλων της Γης, λόγω, τέλος πάντων, κάποια εξωγήινης δύναμης που υπέδειξε στον κ. Μητσοτάκη τις αλλοδαπές Uber και Beat ως τους ηθικούς και τίμιους αντικαταστάτες δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων αυτοκινητιστών και τον θάνατο των οικογενειών τους.»

Θέλετε και συνέχεια; Έχω και συνέχεια:

«Και αντί η Νέα Δημοκρατία να στηριχθεί στην προσπάθεια που έκανε ο Κώστας Καραμανλής, που αντιστάθηκε με προσωπικό και πολιτικό κόστος στις ξένες επιθέσεις, συμπεριφέρεται ως ένα κόμμα πλήρως υποταγμένο στα οικονομικά ακραία κελεύσματα που δρουν ληστρικά σε εξουθενωμένες κοινωνίες.»

Άλλα δεν  βάνω γιατί δεν χωράνε, αλλά το γενικό νόημα του άρθρου υποθέτω ότι το πιάνεται. Ευθεία βολή, ευθεία αμφισβήτηση, ευθεία υπονόμευση, όπως θέλετε πείτε το, αλλά ο Θύμιος δεν κρύβεται. Και γιατί να κρυφτεί άλλωστε; Αρχηγός φυλής είναι, της κίτρινης φυλής, που επαναβεβαίωσε προσφάτως την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό του. Και δεν πήρε μόνο τις εκλογές του ΣΑΤΑ, πήρε και τις εκλογές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας πριν από ένα μήνα ακριβώς, στέλνοντας μάλιστα στο χρονοντούλαπο τον συνδυασμό των χρυσαύγουλων. Πολλά τα παράσημα, εξ ου και το παράστημα!

Στο δια ταύτα όμως. Στο δια ταύτα, μετά απ’ το άρθρο του Μαλέλη («να τα βρει η κεντροαριστερά με τον ΣΥΡΙΖΑ»), έρχεται το άρθρο του Λυμπερόπουλου να προσθέσει πονοκεφάλους στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Κι αν ο πρώτος είναι παραδοσιακά μπορντοροδοκόκκινος, ο δεύτερος είναι σαρξ εκ της σαρκός για την κεντροδεξιά. Αυτός τους γέννησε, δεν τον γέννησαν αυτοί. Έχουν άραγε τα κότσια να βγουν ανοιχτά απέναντί του και να τον πολεμήσουν; Γιατί ως τώρα ακούω μόνο σιγή ασυρμάτου, για να μην πω ένα μεγαλοπρεπές κο-κο-κο…