current views are: 4

30 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση10:39

Ο τελευταίος ρατσισμός στον Δήμο Αθηναίων

Νέες επιθέσεις εναντίον όσων τολμούν να έχουν περίσσεια κιλά

Δημοσίευση 10:39’

Νέες επιθέσεις εναντίον όσων τολμούν να έχουν περίσσεια κιλά

Έγραφα χτες για τον κύριο καθηγητή που έσπευσε να υπερασπιστεί τον Γιάννο Παπαντωνίου, δηλώνοντας ότι υφίσταται καταδίωξη διότι «δεν υπάρχει καλύτερο θέαμα για τους ψηφοφόρους από το να βλέπουν να ξεσχίζονται οι σάρκες ισχυρών, πλούσιων, όμορφων, λεπτών καλλιεργημένων». Αυτά σημείωσε ο άνθρωπος μέσα στη θολούρα του και τέλος πάντων μπορεί κανείς να τα καταπιεί τα γραφόμενα περί «πλουσίων» και «ισχυρών». Χαλαρά εντάσσονται στην περί λαϊκισμού φιλολογία, που διακονούν εδώ και πολύ καιρό οι κάθε είδους Άριστοι. Ακόμη και το «καλλιεργημένων» χωράει με ολίγο ξεχείλωμα στις ραφές, μιας και δεν ξέρει αγγλικά ο Τσίπρας και δεν θα μάθει ποτέ γιατί είναι κηφήνας και ανεπρόκοπος…

Το «όμορφων» όμως; Εδώ είναι που ζορίζει κάπως το παιχνίδι, αφού ο αρθρογράφος μπαίνει στα χωράφια του Next Top Model. Δηλαδή αν ένας πολιτικός δεν διακρίνεται για τα κάλλη του, θα πρέπει να το κλείνει το μαγαζί; Αν δεν είναι παλικάρι, αν δεν είναι νεράιδα, ώρα του είναι να μπαίνει οριστικά στο χρονοντούλαπο; Υπό αυτές τις συνθήκες βεβαίως, εκείνος ο αρχιτέκτων της Ισχυρής Ελλάδας, ο Κώστας Σημίτης, ήταν για ξεμπάζωμα κι όχι για πρωθυπουργία. Για ολικό ρεκτιφιέ στο Φουστάνο ρε φίλε, μπας και τον συμμάζευε λίγο, να τον εξανθρωπίσει!

Αλλά πες ότι το ξεπερνάς κι αυτό. Δε γαμιέται, υπάρχουν και άνθρωποι με δυνατή προσωπικότητα και μαγνητισμό που δεν χρειάζεται να είναι όμορφοι για να γοητεύσουν. Τεκνό ήταν δηλαδή ο Αντρέας Παπανδρέου, που είχε όλη την Ελλάδα να τρώει απ’ το χεράκι του; Το άλλο όμως το «λεπτοί», πώς να το αντέξεις; Στο σταυρί κατευθείαν σε χτυπάει και είναι δείγμα καθαρό, ξεκάθαρο του τελευταίου ρατσισμού:
Όποιος έχει παραπάνω κιλά, δεν είναι για τίποτα, είναι για τα σκατά…

Πράγμα που ήρθε να επιβεβαιώσει και δημοφιλής αρθρογράφος καθημερινής εφημερίδας, μιλώντας για τους υποψηφίους στο δήμο Αθηναίων. Τον Παύλο Γερουλάνο και τον Κώστα Μπακογιάννη, μιας και μόνο αυτούς τους δύο έχουμε σίγουρους για την ώρα. Κι αφού περιέγραψε ο καλός συνάδελφος τη ζοφερή κατάσταση στο κλεινόν άστυ, έσπευσε να παινέψει τους δύο υποψηφίους. Να μην τα γράφω όλα εδώ, να σημειώσω μόνο την κατάληξη του πονήματός του. Απολαύστε υπεύθυνα:

«Η βεβαιότητά μου αφορά την αισθητική αναβάθμιση της αναμέτρησης. Και οι δύο τους είναι ψηλοί, λεπτοί, από καλές οικογένειες και με την ίδια εκπαιδευτική διαδρομή (Κολλέγιο Ψυχικού, Ivy League)».

Καλά η «εκπαιδευτική διαδρομή», ταιριάζει στην «καλλιέργεια» του κυρίου καθηγητού και την αναμένουμε κόντρα στους ΕΑΜοβούλγαρους του ΣΥΡΙΖΑ που ξέρουν μόνο πέντε κολυβογράμματα. Μέσα και οι καλές οικογένειες, λογικό είναι να λιγουριάζει κανείς με την αριστοκρατία της Ελλάδας. ΟΚ και το «ψηλοί», μετράει το παράστημα απέναντι στις τηλεοπτικές κάμερες κι άμα στέκεσαι κυπαρίσσι στο πόντιουμ. Αλλά το «λεπτοί», πού ακριβώς κολλάει; Και πώς διάολο γίνεται να συνέπεσαν στην ίδια ρατσιστική προσβολή, δύο έγκριτοι αρθρογράφοι με διαφορά ολίγων μόνο ημερών;

Συγγνώμη αλλά δεν είναι και τόσο απίθανη η σύμπτωση, μέσα τους το έχουν. Εντός τους κατοικεί η βαθιά πεποίθηση ότι ο χοντρός ο άνθρωπος είναι για πέταμα. Για τα σκουπίδια, για την ανακύκλωση, για σκυλοτροφή στην καλύτερη περίπτωση. Και δεν έχει δικαίωμα κανένα να εμφανίζεται μπροστά στους πολίτες τους και να ζητάει την ψήφο τους. Μη σου πω ότι πρέπει να του απαγορευθεί και το δικαίωμα του εκλέγειν εκτός από το δικαίωμα του εκλέγεσθαι. Να μάθει επιτέλους να πληρώσει τις αμαρτίες του και τις θερμίδες που μπουκώνει κάθε μέρα…

Υ.Γ.: Ο Μπακογιάννης που έχει χιούμορ, μάλλον σκάει στα γέλια μ’ αυτά τα «ψηλός και λεπτός». Για τον Γερουλάνο, πάλι, έχω μια υποψία ότι μπορεί και να κορδώνεται.