current views are: 2

8 Μαΐου 2014
Δημοσίευση14:12

Κράνος θεραπεύει την κατάθλιψη

Ένα κράνος που θα μπορούσε να θεραπεύσει την κατάθλιψη δημιουργήθηκε από Δανούς επιστήμονες.

Δημοσίευση 14:12’
αρθρο-newpost

Ένα κράνος που θα μπορούσε να θεραπεύσει την κατάθλιψη δημιουργήθηκε από Δανούς επιστήμονες.

Ένα κράνος που θα μπορούσε να θεραπεύσει την κατάθλιψη δημιουργήθηκε από Δανούς επιστήμονες. Η συσκευή μεταδίδει ηλεκτρικό σήμα στον εγκέφαλο, ώστε να ενεργοποιηθούν περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με την κατάθλιψη.

Μάλιστα, το κράνος βοηθά στη μείωση των συμπτωμάτων μέσα σε μία εβδομάδα. Επιπλέον, ο παλμός που εκπέμπει είναι τόσο αδύναμος που ο ασθενής δεν τον αντιλαμβάνεται καν.

Κατά τη διάρκεια των κλινικών μελετών, που έγιναν σε 65 ασθενείς από τη Δανία και τη Νέα Ζηλανδία, τα 2/3 των ασθενών δήλωσαν ότι τα συμπτώματά τους εξαφανίστηκαν μετά τη χρήση του κράνους. Σημαντικό είναι ότι όλοι οι ασθενείς ακολούθησαν τη θεραπεία στα σπίτια τους.

Ο καθηγητής Steen Dissing από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης εξήγησε ότι τα ηλεκτρικά σήματα που στέλνει το κράνος επηρεάζουν τα μικρά αγγεία στον εγκέφαλο, ώστε να δημιουργηθούν καινούργια, καθώς ο παλμός μιμείται τους μηχανισμούς ίασης που διαθέτει ο ίδιος ο οργανισμός.

Μία ασθενής περιέγραψε την εμπειρία της ως εξής: «Πρώτα έφυγε η ομίχλη και η κατάθλιψη. Ακόμα πιο σημαντικό ήταν ότι εξαφανίστηκε η αγωνία που ένοιωθα. Ήταν σαν κάποιος να είχε πατήσει ένα κουμπί που επανέφερε τον οργανισμό μου και εγώ να είχα γίνει πάλι κανονική».

Η μόνη παρενέργεια που έχει αναφερθεί με αυτό το νέο κράνος – που δεν έχει σχέση με μία παλαιότερη θεραπεία όπου οι ηλεκτρικοί παλμοί ήταν τόσο έντονοι ώστε να προκληθεί ακόμα και απώλεια μνήμης – είναι μία ελαφριά ναυτία που όμως εξαφανίστηκε μετά το πέρας της θεραπείας.


σχετικα αρθρα