current views are: 2

1 Αυγούστου 2014
Δημοσίευση06:08

Αντιμετωπίστε τη δυσκοιλιότητα των διακοπών

Η δυσκοιλιότητα στις διακοπές έχει πολλές παρενέργειες: Σας χαλάει τη διάθεση, έχετε νεύρα, έχετε άγχος για το πότε θα πάτε στην τουαλέτα, τα ρούχα δεν μπαίνουν και η επίπεδη κοιλιά δεν είναι πια …επίπεδη.

 
 

Δημοσίευση 06:08’
αρθρο-newpost

Η δυσκοιλιότητα στις διακοπές έχει πολλές παρενέργειες: Σας χαλάει τη διάθεση, έχετε νεύρα, έχετε άγχος για το πότε θα πάτε στην τουαλέτα, τα ρούχα δεν μπαίνουν και η επίπεδη κοιλιά δεν είναι πια …επίπεδη.

 
 

Η δυσκοιλιότητα στις διακοπές έχει πολλές παρενέργειες: Σας χαλάει τη διάθεση, έχετε νεύρα, έχετε άγχος για το πότε θα πάτε στην τουαλέτα, τα ρούχα δεν μπαίνουν και η επίπεδη κοιλιά δεν είναι πια …επίπεδη.

Η δυσκοιλιότητα του καλοκαιριού αφορά τους περισσότερους ταξιδιώτες, αλλά και όσους δεν είναι σε διακοπές, αφού το καλοκαιρινό πρόγραμμα αλλάζει τους ρυθμούς μας.

Οι συμβουλές των γιαγιάδων για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας είναι τις περισσότερες φορές δοκιμασμένες και εγγυημένες. Εσείς διαλέξτε αυτή οου σας ταιριάζει καλύτερα:

Τα γιατροσόφια για τη δυσκοιλιότητα

1.Μέσα σε ένα ποτήρι με ζεστό νερό βάλτε αποξηραμένα σύκα, χουρμάδες ή δαμάσκηνα. Μόλις κρυώσει, πείτε το νερό και φάτε τα φρούτα

2.Βάλτε δύο κουταλιές μηλόξυδο σε ένα ποτήρι με νερό και πίνετε δύο φορές την ημέρα

3.Σε μία μεγάλη κούπα καυτό νερό βάζετε 3 γραμ. φύλλα από πράσινο τσάι και μία κουταλιά σούπας μέλι. Τα αφήνετε μέχρι 10 λεπτά και το πίνετε ζεστό μετά τα γεύματα.

4.Όταν βράζετε φασόλια, κρατήστε το πρώτο νερό και πιείτε το

5.Πιείτε καφέ βραστό ή σκέτο ή προσθέστε λίγο λεμόνι

Οι επιστημονικές συμβουλές για τη δυσκοιλιότητα

1.Φτιάξτε πορτοκαλάδα πριν φάτε οτιδήποτε το πρωί…

2.Καταναλώστε τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες όπως τα λαχανικά, τα όσπρια, τα φρούτα και τα ανεπεξέργαστα δημητριακά.

3.Αντί για γλυκό, δοκιμάστε τα αποξηραμένα φρούτα, όπως σύκα και δαμάσκηνα

4.Αντί για λευκό ψωμί, επιλέξτε μαύρο πολύσπορο ψωμί

5.Η κατανάλωση φυτικών ινών θα πρέπει να μοιράζεται ισόποσα σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και όχι μία φορά ημερησίως.

6.Αύξηση της κατανάλωσης των υγρών σε καθημερινή βάση και σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Επαρκείς ποσότητες υγρών κάθε μέρα, βοηθούν ώστε να λειτουργήσει καλύτερα και το έντερο. Έξι με 8 ποτήρια νερό την ημέρα το λιγότερο, είναι αναγκαία το καλοκαίρι.

7. Κολυμπήστε, κάνετε ασκήσεις με τα πόδια μέσα στο νερό, κάνετε ποδήλατο και περπατήστε γιατί η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας βοηθά πολύ το έντερο ώστε να ενεργοποιηθεί και να λειτουργεί σε καθημερινή βάση.

8.Αν, παρ’ όλα αυτά, δεν υπάρξει αποτέλεσμα, μπορεί να γίνει λήψη κάποιου υπακτικού για ορισμένο χρονικό διάστημα και πάντα έπειτα από τη συμβουλή του ιατρού ή του φαρμακοποιού.