current views are: 2

25 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση05:40

Αντιμετωπίστε τους μύκητες στα πόδια

Αναγνωρίστε και αντιμετωπίστε τους μύκητες στα πόδια. 

Δημοσίευση 05:40’
αρθρο-newpost

Αναγνωρίστε και αντιμετωπίστε τους μύκητες στα πόδια. 

Αναγνωρίστε και αντιμετωπίστε τους μύκητες στα πόδια, που είναι ιδιαίτερα συχνό και ενοχλητικό φαινόμενο.

Σύμφωνα με το onmed.gr, οι μύκητες στα πόδια μπορούν να προσβάλουν είτε το δέρμα είτε τα νύχια.

Οι μύκητες στο δέρμα των ποδιών εμφανίζονται στην περιοχή κάτω από τα δάχτυλα και η μυκητίαση αυτή είναι γνωστή και ως «το πόδι του αθλητή». Εκδηλώνονται με δερματικό εξάνθημα, κοκκίνισμα, έντονη φαγούρα και συχνά δυσοσμία. Οφείλονται στο αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, αλλά και την υγρασία στην περιοχή που ευνοεί την ανάπτυξη μυκήτων. Αντιμετωπίστε τους βάζοντας ζεστό νερό σε λεκάνη προσθέστε 2 κουταλιές λευκό ξίδι και κάντε ποδόλουτρο για 10΄. Συνεχίστε για 10 ημέρες, πρωί και βράδυ ή μόνο βράδυ. 

Οι μύκητες στα νύχια αποτελούν το 15-40% του συνόλου των παθήσεων των νυχιών. Tα νύχια αλλοιώνονται, αδυνατίζουν, αποκτούν κίτρινο ή καφέ χρώμα και δυσάρεστη οσμή. Σταδιακά εμφανίζονται στην επιφάνειά τους άσπρες κηλίδες και κάτω από αυτή συσσωρεύονται ρυπαρές ουσίες. Αν δεν αντιμετωπιστούν, είναι πιθανό να επεκταθούν και στα υπόλοιπα δάχτυλα, ακόμα και σε άλλα σημεία του σώματος.

Οφείλονται στην υγρασία, στην ηλικία, στο διαβήτη, σε χρόνιες κυκλοφορικές διαταραχές και σε προβλήματα του ανοσοποιητικού συστήματος.

Για να τους αντιμετωπίσετε με ένα πινέλο απλώστε πάνω στα νύχια σας έλαιο tea tree. Μην παραλείπετε να πλένετε συχνά τα πόδια σας με νερό και σαπούνι, αλλά και να τα στεγνώνετε καλά με πετσέτα. Μην κόβετε βαθιά τα νύχια σας και προτιμάτε τα ανοιχτά παπούτσια που αερίζονται.