current views are: 1

17 Νοεμβρίου 2014
Δημοσίευση07:13

Απίστευτο: Σε ένα φιλί 10 δευτερολέπτων μεταφέρονται 80 εκατ. βακτήρια

Ακόμη και 80 εκατομμύρια βακτήρια μεταφέρονται από το ένα στόμα στο άλλο στη διάρκεια ενός φιλιού διάρκειας δέκα δευτερολέπτων. 

Δημοσίευση 07:13’
αρθρο-newpost

Ακόμη και 80 εκατομμύρια βακτήρια μεταφέρονται από το ένα στόμα στο άλλο στη διάρκεια ενός φιλιού διάρκειας δέκα δευτερολέπτων. 

Ακόμη και 80 εκατομμύρια βακτήρια μεταφέρονται από το ένα στόμα στο άλλο στη διάρκεια ενός φιλιού διάρκειας δέκα δευτερολέπτων.

Η μελέτη -η πρώτη του είδους της- δείχνει επίσης ότι δύο σύντροφοι που φιλιούνται τουλάχιστον εννιά φορές μέσα στην ημέρα, καταλήγουν να μοιράζονται τις ίδιες κοινότητες μικροοργανισμών στο στόμα τους.

 Οι ερευνητές του τμήματος μικροβιολογίας του Ολλανδικού Οργανισμού Εφαρμοσμένων Επιστημονικών Ερευνών (ΤΝΟ),  μελέτησαν 21 ζευγάρια, μαθαίνοντας για τις συνήθειές τους σχετικά με το φίλημα και στη συνέχεια αναλύοντας δείγματα που πήραν από τη γλώσσα και το σάλιο τους.

 Η μελέτη έδειξε ότι όταν ένα ζευγάρι φιλιέται με πάθος και σχετικά μεγάλη συχνότητα, οι μικροβιακές κοινότητες στο στόμα τους δεν αργούν να εξομοιωθούν. Αρκούν εννιά φιλιά ημερησίως.

 Οι ερευνητές πραγματοποίησαν επίσης ελεγχόμενα στο εργαστήριο πειράματα με φιλιά. Ο ένας σύντροφος είχε προηγουμένως πιει ένα προβιοτικό ρόφημα που περιείχε ειδικές ποικιλίες βακτηρίων. Μετά από ένα μόνο βαθύ φιλί, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ποσότητα των προβιοτικών βακτηρίων στο στόμα του άλλου συντρόφου είχε τριπλασιαστεί και υπολόγισαν ότι είχαν μεταφερθεί περίπου 80 εκατομμύρια μικροοργανισμοί.

 


σχετικα αρθρα