ΥΓΕΙΑ

Τα δάκρυα ρίχνουν την αντρική λίμπιντο

Δημοσίευση 7 Ιανουαρίου 2011, 20:53 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τα δάκρυα ρίχνουν την αντρική λίμπιντο
Facebook Twitter Whatsapp

Τα δάκρυα των γυναικών μπορούν να στείλουν "χημικά σήματα" στους άνδρες αποθαρρύνοντας την σεξουαλική τους διέγερση, αναφέρεται σε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ισραηλινούς ερευνητές.

Τα δάκρυα των γυναικών μπορούν να στείλουν "χημικά σήματα" στους άνδρες αποθαρρύνοντας την σεξουαλική τους διέγερση, αναφέρεται σε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ισραηλινούς ερευνητές.

Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή που δημοσιεύτηκε χθές Πέμπτη στην ηλεκτρονική έκδοση της αμερικανικής εφημερίδας Science Express, επιστήμονες του Ινστιτούτου Weizmann κατέδειξαν ότι οι χημικές ουσίες που υπάρχουν στα δάκρυα των γυναικών μειώνουν τη σεξουαλική διέγερση των ανδρών, όταν αυτοί αισθάνονται την μυρωδιά των δακρύων.

Για τη μελέτη αυτή, που έγινε κυρίως από τους Σάνι Γκελστάιν και Γιάαρα Γιεσουρούν στο εργαστήριο νευροβιολογίας του καθηγητή Νόαμ Σόμπελ του Ινστιτούτου Weizmann στο Ρέχοβοτ του Ισραήλ, σε πράτη φάση οι γυναίκες έκλαψαν βλέποντας συγκινητικές ταινίες.

Σε ένα δεύτερο στάδιο, ζητήθηκε από 24 άνδρες ηλικίας 23 έως 32 ετών που χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, να μυρίσουν στα τυφλά, δάκρυα ή φυσιολογικό ορό, βλέποντας πρόσωπα γυναικών σε έναν υπολογιστή.

Οι ομάδες στη συνέχεια αντιστράφηκαν. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μυρίζοντας τα δάκρυα, οι άνδρες δεν έδειξαν μεγαλύτερη συμπάθεια για τα πρόσωπα των γυναικών που τους έδειχναν. Αντίθετα έβλεπαν σε αυτές λιγότερο σεξαπίλ.

Ταινίες που προκαλούν συγκίνηση, παρουσιάστηκαν επίσης στους άνδρες, οι οποίοι θα έπρεπε να περιγράψουν την κατάσταση της διάθεσης τους, ενώ οι φυσιολογικές αντιδράσεις τους καταγράφηκαν (θερμοκρασία, καρδιακοί παλμοί).

Και πάλι, η αντίδραση των ανδρών που είχαν μυρίσει τα δάκρυα των γυναικών δεν ήταν πιο συναισθηματική, απέναντι στις ταινίες, απο ότι η αντίδραση των ανδρών που είχαν μυρίσει φυσιολογικό ορό. Αντίθετα, οι ενδείξεις της σεξουαλικής διέγερσης ήταν στο ελάχιστο. Διάφορα τεστ έδειξαν μια "σοβαρή μείωση στο επίπεδο της τεστοστερόνης", μια ορμόνη που συνδέεται με τη σεξουαλική επιθυμία, καταλήγει η μελέτη.

Σε ένα τελικό πείραμα, η εγκεφαλική αντίδραση των ανδρών καταγράφηκε με μια μαγνητική τομογραφία για να καταδειχτεί ότι οι περιοχές που σχετίζονται με τη σεξουαλική διέγερση έδειξαν σημαντική μείωση της δραστηριότητας σε αυτούς που είχαν έλθει σε επαφή με τα δάκρυα των γυναικών.

"Αυτή η μελέτη εγείρει πολλά ενδιαφέροντα ερωτήματα. Ποια είναι τα χημικά συστατικά που εμπλέκονται; Τα δάκρυα των γυναικών διαφέρουν από εκείνα των ανδρών; ή των παιδιών;", σχολίασε ο καθηγητής Νοαμ Σόμπελ, ενώ πρόσθεσε ότι η μελέτη αυτή ενισχύει την ιδέα ότι τα ανθρώπινα "χημικά σήματα" μπορούν να τροποποιήσουν την συμπεριφορά των άλλων".

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr