ΥΓΕΙΑ

Ύποπτες για αυτισμό οι διαδοχικές εγκυμοσύνες

Δημοσίευση 11 Ιανουαρίου 2011, 09:05 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ύποπτες για αυτισμό οι διαδοχικές εγκυμοσύνες
Facebook Twitter Whatsapp

Αυξημένες πιθανότητες να γεννήσουν παιδί με αυτισμό, εμφανίζουν οι γυναίκες που μένουν έγκυες μέσα σε ένα χρόνο από την προηγούμενη εγκυμοσύνη τους.

Αυξημένες πιθανότητες να γεννήσουν παιδί με αυτισμό, εμφανίζουν οι γυναίκες που μένουν έγκυες μέσα σε ένα χρόνο από την προηγούμενη εγκυμοσύνη τους.

Σύμφωνα με νέα μελέτη, υπό τη δρ. Κέλι Τσέσλακ Πόσταβα του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης, ο χρόνος που μεσολαβεί ανάμεσα στις δύο εγκυμοσύνες, δεν επαρκεί για να ανακτήσει ο οργανισμός την ισορροπία του, με αποτέλεσμα αυτά τα μωρά είναι τρεις φορές πιο πιθανό να εμφανίσουν αναπτυξιακές διαταραχές.

Η δεκαετής έρευνα, που διεξήχθη σε περισσότερες από 600.000 οικογένειες στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, επιβεβαιώνει προγενέστερες μελέτες που συμπέραιναν ότι οι διαδοχικές εγκυμοσύνες μπορεί να είναι επιβλαβείς.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες που διεξήγαγαν την έρευνα, το παιδί που θα συλληφθεί σχεδόν αμέσως μετά το αδελφάκι του, δε λαμβάνει τις απαραίτητες θρεπτικές ουσίες από το σώμα της μητέρας του.

Ειδικότερα, τα παιδιά που συλλαμβάνονται μέσα σε έναν χρόνο από την προηγούμενη εγκυμοσύνη εμφανίζουν 3,4 φορές περισσότερες πιθανότητες αυτισμού σε σχέση με τα άλλα παιδιά της ηλικίας τους, ενώ όσα συλλαμβάνονται σε διάστημα 12 με 23 μηνών εμφανίζουν 1,9 φορές περισσότερες πιθανότητες.

Η επικεφαλής της έρευνας, σημείωσε: «Τα αποτελέσματα μας δείχνουν ότι όσο μικρότερα είναι τα διαλείμματα μεταξύ των εγκυμοσύνων, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος ανάπτυξης αυτισμού. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος εντοπίζεται στα παιδιά που γεννιούνται μέσα σε διάστημα ενός έτους από το αδελφάκι τους».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr