ΥΓΕΙΑ

Οι χαρωποί αδυνατίζουν πιο δύσκολα

Δημοσίευση 23 Μαρτίου 2011, 13:55 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Οι χαρωποί αδυνατίζουν πιο δύσκολα
Facebook Twitter Whatsapp

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Doshisha του Κιότο διαπίστωσαν ότι όσοι έχουν χαρωπή και αισιόδοξη προσωπικότητα, αδυνατίζουν πιο δύσκολα από τους άλλους.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Doshisha του Κιότο διαπίστωσαν ότι όσοι έχουν χαρωπή και αισιόδοξη προσωπικότητα, αδυνατίζουν πιο δύσκολα από τους άλλους.

Γιατί; Επειδή τηρούν πιο χαλαρά το πρόγραμμα όχι μόνον της δίαιτας, αλλά και τις ασκήσεις γυμναστικής που τους συνιστούν οι ειδικοί. Αλλά και όταν καταφέρνουν να χάσουν τελικά κιλά, τα ξαναβάζουν πιο εύκολα από τους υπόλοιπους, που έχουν άλλους τύπους προσωπικότητας.

Η γνώμη των ερευνητών είναι ότι η προσωπικότητα παίζει σημαντικό ρόλο στο πόσο εύκολα θα χάσει κάποιος κιλά, επειδή κάποιοι (π.χ. οι αισιόδοξοι) ενδίδουν και πιο εύκολα σε πειρασμούς θεωρώντας ότι «όλα διορθώνονται».

Απεναντίας δύσκολα βάζουν κιλά οι αγχώδεις και οι απαισιόδοξοι αλλά και όσοι είναι πολύ υπεύθυνα άτομα με εμμονή «να είναι εντάξει με τις υποχρεώσεις τους». Τα άτομα αυτά πειθαρχούν πιο εύκολα στις επιταγές του διαιτητικού προγράμματος και σπάνια παρεκτρέπονται. Όταν χάνουν κιλά, τα βάζουν πιο δύσκολα από τους άλλους και δεν επιβαρύνονται συχνά με δίαιτες «γιο-γιο».

Παράλληλα, μια άλλη έρευνα έδειξε ότι το φαγητό προσφέρει μεγάλη ανακούφιση στον άνθρωπο ακόμα και όταν απλά το φαντάζεται! Συγκεκριμένα ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Buffalo στις ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι νιώθουμε λιγότεροι μόνοι μας αν για λίγη ώρα «διαλογιστούμε» επάνω σε ένα αγαπημένο μας φαγητό. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα αποτελέσματα είναι ακόμα πιο θετικά όταν το φαγητό αυτό συνηθιζόταν στο σπίτι μας τα παιδικά μας χρόνια, επειδή η ανάμνησή του μας γεννά θετικά συναισθήματα ασφάλειας.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr