ΥΓΕΙΑ

Στη σύνοδο του ΟΗΕ για το AIDS θα συμμετάσχει ο Α. Λοβέρδος

Δημοσίευση 7 Ιουνίου 2011, 21:42 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στη σύνοδο του ΟΗΕ για το AIDS θα συμμετάσχει ο Α. Λοβέρδος
Facebook Twitter Whatsapp
Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέδρος, αναμένεται να φθάσει απόψε στη Νέα Υόρκη, για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Διεθνή Διάσκεψη Κορυφής για την καταπολέμηση του HIV/AIDS, οι εργασίες της οποίας θα ξεκινήσουν αύριο στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή.
Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέδρος, αναμένεται να φθάσει απόψε στη Νέα Υόρκη, για να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Διεθνή Διάσκεψη Κορυφής για την καταπολέμηση του HIV/AIDS, οι εργασίες της οποίας θα ξεκινήσουν αύριο στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών και θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή. Ο κ. Λοβέρδος θα παρουσιάσει τις θέσεις και τις προσπάθειες της Ελλάδας για την καταπολέμηση του ιού του HIV/AIDS, μιλώντας την Πέμπτη από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης. Στο περιθώριο της συνόδου, θα έχει αρκετές συναντήσεις με επικεφαλής αντιπροσωπειών άλλων χωρών, σε επίπεδο αρχηγών κρατών, κυβερνήσεων και ομολόγους του.

Κατά τη διάρκεια της ειδικής αυτής συνεδρίασης, θα εξεταστεί η σημερινή κατάσταση και η προσπάθεια οριστικής καταπολέμησης της ασθένειας, οι κοινωνικές ανισότητες που δημιουργούνται, η "έλλειψη πρόσβασης" σε φθηνά φάρμακα για εκατομμύρια ασθενείς, όπως σημειώνεται από αξιωματούχους του ΟΗΕ, καθώς και μια σειρά σοβαρών θεμάτων που αφορούν την υιοθέτηση σύγχρονων πολιτικών για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του AIDS.

Φέτος, συμπληρώνονται τριάντα χρόνια από τότε που έγινε στις ΗΠΑ η πρώτη επίσημη διάγνωση της ασθένειας HIV/AIDS. Περισσότεροι από 25 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει, λόγω του ιού, μέχρι σήμερα σ’ όλο τον κόσμο.