ΥΓΕΙΑ

Aυστραλία: Προς ολική απαγόρευση του καπνίσματος στη Βικτώρια

Δημοσίευση 16 Ιουνίου 2011, 10:12 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Aυστραλία: Προς ολική απαγόρευση του καπνίσματος στη Βικτώρια
Facebook Twitter Whatsapp
Η πολιτείας της Βικτώριας ενδέχεται να προβεί σε σχεδόν ολική απαγόρευση του καπνίσματος.
Η πολιτείας της Βικτώριας ενδέχεται να προβεί σε σχεδόν ολική απαγόρευση του καπνίσματος. Ο πολιτειακός υπουργός Υγείας, Ντέιβιντ Ντέιβις, επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνησή του εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει το κάπνισμα σε όλες τις παραλίες, σε όλους τους αθλητικούς χώρους, παιδικές χαρές, υπαίθρια εστιατόρια, ακόμα και στάσεις λεωφορείων.

Ήδη πολλοί δήμοι έχουν απαγορεύσει το κάπνισμα σε πεζόδρομους, παραλίες και υπαίθριες ταβέρνες και καφετέριες αλλά ζητούν από την κυβέρνηση μια πιο συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος.

Στο μεταξύ η ομοσπονδιακή υπουργός Υγείας της Αυστραλίας, Νίκολα Ρόξον, η οποία πρωτοστατεί στη λήψη μέτρων για τον περιορισμό του καπνίσματος παναυστραλιανά, όπως αποκαλύφτηκε είχε ζητήσει οικονομική χορηγία από καπνοβιομηχανία το 2005.

Η κ. Ρόξον παραδέχθηκε πως ήταν λάθος να ζητηθεί χορηγία από την καπνοβιομηχανία Philip Morris (η κυβέρνηση δεν δέχεται χρήματα από τις βιομηχανίες τσιγάρων και επικρίνει την αξιωματική αντιπολίτευση που εξακολουθεί να δέχεται ακόμα πολιτικές δωρεές από τον συγκεκριμένο κλάδο).

Η κ. Ρόξον δήλωσε πως πίσω από την διαρροή της επιστολής είναι οι καπνοβιομηχανίες.

«Ότι και αν κάνουν, ο πόλεμος για τον περιορισμό του τσιγάρου και την σωτηρία πολλών ζωών στην Αυστραλία θα συνεχιστεί», είπε η υπουργός Υγείας.