ΥΓΕΙΑ

Σε τεχνητό κώμα ένα από τα παιδιά που μολύνθηκαν από γερμανικό κρέας

Δημοσίευση 17 Ιουνίου 2011, 17:20 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σε τεχνητό κώμα ένα από τα παιδιά που μολύνθηκαν από γερμανικό κρέας
Facebook Twitter Whatsapp
Ένα από τα επτά παιδιά που νοσηλεύονται στη Λίλλη, στη βόρεια Γαλλία εξαιτίας μόλυνσης από το βακτηρίδιο E.coli μετά την κατανάλωση κατεψυγμένων βοδινών μπιφτεκιών, τέθηκε σε τεχνητό κώμα, ενώ η προέλευση της μόλυνσης αναμένεται να έχει εντοπιστεί μέχρι αργά τη Δευτέρα.
Ένα από τα επτά παιδιά που νοσηλεύονται στη Λίλλη, στη βόρεια Γαλλία εξαιτίας μόλυνσης από το βακτηρίδιο E.coli μετά την κατανάλωση κατεψυγμένων βοδινών μπιφτεκιών, τέθηκε σε τεχνητό κώμα, ενώ η προέλευση της μόλυνσης αναμένεται να έχει εντοπιστεί μέχρι αργά τη Δευτέρα. Συνολικά 8 παιδιά έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο αφού κατανάλωσαν κατεψυγμένα βοδινά μπιφτέκια τα οποία είχαν αγοραστεί από καταστήματα της γερμανικής αλυσίδας σουπερμάρκετ.

Οι υγιεινομικοί υπεύθυνοι πάντως δεν συνδέουν αυτό το στέλεχος με τον τύπο του βακτηρίου E.coli που έχει προκαλέσει το θάνατο 39 ανθρώπων στην Ευρώπη, κυρίως στη Γερμανία, και ο οποίος φαίνεται να προέρχεται από φύτρες φασολιού.

Τα παιδιά, ηλικίας από 20 μηνών ενός 8 ετών, παρουσίασαν συμπτώματα, όπως αιμορραγική διάρροια. Ένα από αυτά έχει ήδη πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Οι αρχές συνδέουν τα περιστατικά αυτά με την κατανάλωση κατεψυγμένων βοδινών μπιφτεκιών μάρκας "Steaks Country", τα οποία πωλούνται σε καταστήματα της γερμανικής αλυσίδας σουπερμάρκετ.

Η εταιρεία παρασκευής των μπιφτεκιών αυτών, η γαλλική SEB, έδωσε την Πέμπτη εντολή για την ανάκληση όλων των ύποπτων παρτίδων. Επίσης την Πέμπτη διευκρίνισε ότι το κρέας αυτό προήλθε από τη Γερμανία και ότι τα προϊόντα του προμηθεύθηκαν αποκλειστικά καταστήματα στο διαμέρισμα Νορ-Πα-ντε-Καλαί, στη βόρεια Γαλλία.

Εξάλλου την Παρασκευή οι ιταλικές αρχές κατέσχεσαν περίπου 5 τόνους μπιφτεκιών και κεφτέδων της γαλλικής εταιρείας SEB, όπως ανακοίνωσε το ιταλικό υπουργείο Υγείας.

"Οι αστυνομία κατέσχεσε την Πέμπτη το απόγευμα 1.570 πακέτα του ενός κιλού μπιφτεκιών και 4.000 πακέτα των 900 γραμμαρίων κεφτέδων (συνολικά περίπου 5 τόνοι) της μάρκας "Steaks Country".

Τα προϊόντα αυτά κατασχέθηκαν στη Βερόνα από το κέντρο διαχείρισης εμπορευμάτων του σούπερ μάρκετ ο οποίο "συνεργάστηκε απόλυτα" με τις αρχές και "απέσυρε από τα σουπερμάρκετ τα ύποπτα προϊόντα", πρόσθεσε το υπουργείο Υγείας.

Και άλλα μπιφτέκια και κεφτέδες της ίδιας μάρκας αναμένεται να κατασχεθούν. Τα προϊόντα αυτά θα αναλύσει το Ινστιτούτο της Πάδοβας για να "ερευνηθεί η παρουσία μολυσματικών βακτηριδίων" στο κρέας, σύμφωνα με το υπουργείο.