ΥΓΕΙΑ

Σημαντικός δείκτης υγείας η περιφέρεια της μέσης στον άνδρα

Δημοσίευση 28 Ιουνίου 2011, 19:26 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σημαντικός δείκτης υγείας η περιφέρεια της μέσης στον άνδρα
Facebook Twitter Whatsapp
Οι άντρες μπορούν να αποκτήσουν σημαντικά οφέλη για την υγεία από την παρακολούθηση της περιμέτρου της μέσης τους και αν χρειαστεί από την απώλεια λίπους γύρω από αυτήν, ανακοίνωσε η Αμερικανική Ένωση για τον Διαβήτη.
Οι άντρες μπορούν να αποκτήσουν σημαντικά οφέλη για την υγεία από την παρακολούθηση της περιμέτρου της μέσης τους και αν χρειαστεί από την απώλεια λίπους γύρω από αυτήν, ανακοίνωσε η Αμερικανική Ένωση για τον Διαβήτη. Ο διαιτολόγος Jim White, της Αμερικανικής Ένωσης για τον Διαβήτη, δήλωσε ότι όσο σημαντικό είναι να γνωρίζουν την αρτηριακή πίεση, τη χοληστερόλη, το σάκχαρο και το βάρος τους, είναι να γνωρίζουν οι άντρες την περίμετρο της μέσης τους.

Για τον μέσο άντρα, η περίμετρος μέσης 101,6 εκατοστών, τον θέτει στη ζώνη κινδύνου για εμφάνιση νόσου, προειδοποιούν ειδικοί.

Το υπερβάλλον κοιλιακό λίπος σε αντίθεση με το λίπος, σε άλλες περιοχές του σώματος, αυξάνει τον κίνδυνο του άντρα να εμφανίσει προβλήματα υγείας, όπως διαβήτη, καρδιοπάθεια και ορισμένες μορφές καρκίνου. Το λίπος γύρω από τα εσωτερικά όργανα είναι γνωστό ως σπλαχνικό λίπος.

Για να μετρήσετε σωστά τη μέση σας, τυλίξτε τη μεζούρα πάνω σε γυμνό δέρμα, στη φυσιολογική γραμμή της μέσης, λίγο πάνω από τον αφαλό, στο πιο στενό σημείο του κορμού. Μην κρατάτε τη μεζούρα πολύ σφιχτά ούτε πολύ χαλαρά, συμβουλεύει ο White.

Ο διαιτολόγος της Αμερικανικής Ένωσης Διαβήτη, Manuel Villacorta, δήλωσε ότι η καλύτερη διατροφή, η μείωση των επιπέδων στρες, η σωματική άσκηση και τουλάχιστον 7 έως 9 ώρες ύπνου κάθε μέρα, μπορούν να διατηρήσουν τη μέση ενός άντρα υπό έλεγχο.

Ο Villacorta, υποδεικνύει ότι πρέπει να μειωθούν οι μερίδες φαγητού και το αλκοόλ, ενώ χρειάζεται και τακτική άσκηση.
Πηγή: iatronet.gr