ΥΓΕΙΑ

Έρευνα: Δύο ποτήρια αλκοόλ δεν βλάπτουν την εγκυμοσύνη

Δημοσίευση 7 Ιουλίου 2011, 15:03 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Έρευνα: Δύο ποτήρια αλκοόλ δεν βλάπτουν την εγκυμοσύνη
Facebook Twitter Whatsapp
Οι ερευνητές του Κέντρου Εθισμού και Ψυχικής Υγείας του Τορόντο, διαπίστωσαν πως λίγο αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν βλάπτει. Όταν λένε λίγο αλκοόλ, εννοούν ένα ή δύο ποτήρια κρασί την εβδομάδα. Τέτοια ποσότητα δεν βλάπτει το έμβρυο, ούτε την ομαλή κύηση.
Οι ερευνητές του Κέντρου Εθισμού και Ψυχικής Υγείας του Τορόντο, διαπίστωσαν πως λίγο αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν βλάπτει. Όταν λένε λίγο αλκοόλ, εννοούν ένα ή δύο ποτήρια κρασί την εβδομάδα. Τέτοια ποσότητα δεν βλάπτει το έμβρυο, ούτε την ομαλή κύηση. Οι επιστήμονες, όπως αναφέρουν στην έκθεσή τους, δε θέλουν να δημιουργήσουν σύγχυση, αλλά ούτε επιθυμούν να συνεισφέρουν στην τρομοκρατία που επικρατεί γύρω από το αλκοόλ, όταν μια γυναίκα είναι έγκυος. Εάν γίνει μεγαλύτερη κατανάλωση, προειδοποιούν, τότε αυξάνονται και οι κίνδυνοι για το αγέννητο παιδί και την ομαλή εγκυμοσύνη, μέχρι και την πιθανότητα αποβολής ή τερατογέννεσης.

Στη συνέχεια, οι επιστήμονες επισημαίνουν, πως οι μέλλουσες μαμάδες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικές, ειδικά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Μετά μπορούν, με προσοχή πάντα, να καταναλώσουν ελάχιστη ποσότητα αλκοόλ. Πάντως οι περισσότεροι επιστήμονες ακόμα υποστηρίζουν ολοκληρωτική αποχή από το αλκοόλ για όσο μια γυναίκα είναι έγκυος.

Πηγή: protothema.gr