ΥΓΕΙΑ

Eπικίνδυνος συνδυασμός αλκοόλ και θαλάσσια σπορ

Δημοσίευση 11 Ιουλίου 2011, 19:34 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Eπικίνδυνος συνδυασμός αλκοόλ και θαλάσσια σπορ
Facebook Twitter Whatsapp
Η κατανάλωση αλκοόλ και τα σπόρ θαλάσσης είναι στοιχεία ψυχαγωγίας για ορισμένους το καλοκαίρι, αλλά ο συνδυασμός τους μπορεί να αποβεί επικίνδυνος, σημειώνει το National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism, των ΗΠΑ.
Η κατανάλωση αλκοόλ και τα σπόρ θαλάσσης είναι στοιχεία ψυχαγωγίας για ορισμένους το καλοκαίρι, αλλά ο συνδυασμός τους μπορεί να αποβεί επικίνδυνος, σημειώνει το National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism, των ΗΠΑ. Το αλκοόλ μπορεί να ευθύνεται για μεγάλο ποσοστό θανάτων σχετικών με την αναψυχή. Δυνητικά επικίνδυνα σενάρια είναι τα ακόλουθα.

Το αλκοόλ μπορεί να βλάψει την κρίση ενός κολυμβητή και να αυξήσει την τόλμη του. Για παράδειγμα, κολυμβητές μπορεί να απομακρυνθούν περισσότερο από ότι πρέπει και να μην μπορέσουν να επιστρέψουν στην ακτή ή μπορεί να μην προσέξουν πόσο κρυώνουν και να εμφανίσουν υποθερμία.

Γύρω από την πισίνα, όσοι κάνουν βουτιές έχοντας καταναλώσει αλκοόλ μπορεί να συγκρουστούν με τον αλτήρα ή να πέσουν σε νερά που είναι πολύ ρηχά.

Όσοι κάνουν surf και πίνουν μπορεί ενδεχομένως να αυξήσουν υπέρμετρα την αυτοπεποίθησή τους και να προσπαθήσουν να ‘δαμάσουν’ ένα κύμα που είναι πολύ δύσκολο για αυτούς.

Μεταξύ των χειριστών σκαφών, το αλκοόλ μπορεί να βλάψει την κρίση, την ισορροπία, την όραση και το χρόνο αναψυχής. Ορισμένοι θάνατοι οφείλονται σε πτώση. Χειριστές με συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα μεγαλύτερη από 0.1% έχουν 16 φορές περισσότερες πιθανότητες να σκοτωθούν σε δυστύχημα με σκάφος σε σχέση με κάποιον που δεν έχει καταναλώσει αλκοόλ.
Πηγή: iatronet.gr