ΥΓΕΙΑ

Αναγνωρίστε τα σημάδια της νευρικής ανορεξίας

Δημοσίευση 11 Αυγούστου 2011, 16:52 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αναγνωρίστε τα σημάδια της νευρικής ανορεξίας
Facebook Twitter Whatsapp
Οι τροφικές διαταραχές συγκαταλέγονται στις ασθένειες της σύγχρονης εποχής των αναπτυγμένων κοινωνιών και αυτά είναι τα σημάδια για να αναγνωρίσετε αν κάποιο φιλικό σας πρόσωπο υποφέρει από κάποια από αυτές.
Οι τροφικές διαταραχές συγκαταλέγονται στις ασθένειες της σύγχρονης εποχής των αναπτυγμένων κοινωνιών και αυτά είναι τα σημάδια για να αναγνωρίσετε αν κάποιο φιλικό σας πρόσωπο υποφέρει από κάποια από αυτές. Η ανορεξία και η βουλιμία είναι από τις ασθένειες που υποφέρουν άνθρωποι και κυρίως γυναίκες των αναπτυγμένων κοινωνιών και μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και στο θάνατο. Για αυτό πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα πρόσωπα του φιλικού σας περιβάλλοντος και να αναγνωρίσετε αμέσως τα συμπτώματα όταν εμφανιστούν για να τους βοηθήσετε να ξεπεράσουν αυτές τις τόσο σοβαρές διαταραχές, φυσικά προσφεύγοντας στη βοήθεια κάποιου ειδικού.

Αύξηση της τριχοφυΐας. Οι σοβαρά λιποβαρείς άνθρωποι συχνά έχουν παραπάνω τριχοφυΐα απ' το κανονικό. Δηλαδή ενώ τα μαλλιά τους μπορεί να γκριζάρουν ή να πέφτουν από την αδυναμία, από την άλλη μπορεί να φυτρώσει στο δέρμα τους ένα λεπτό στρώμα από χνούδι σε μια προσπάθεια του σώματος να ζεσταθεί. Επίσης, η έλλειψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων οδηγεί σε σπάσιμο των νυχιών και στην εμφανή εξασθένισή τους.

Κιτρινισμένα δόντια. Η ανορεξία είναι εύκολο να εντοπιστεί από την κατάσταση των δοντιών. Οι άνθρωποι που κάνουν συχνά εμετό έχουν κιτρινισμένα δόντια που συχνά σπάνε, καθώς τα όξινα υγρά του στομαχιού καταστρέφουν το σμάλτο. Επίσης οι βουλιμικοί που προκαλούν εμετό στον εαυτό τους χρησιμοποιούν συνήθως πάντα δυο συγκεκριμένα δάχτυλα, τα οποία και δαγκώνουν. Αναζητήστε σημάδια στα δάχτυλά τους και εξετάστε τα μάτια τους, καθώς τα αγγεία σπάνε από την πίεση με αποτέλεσμα τα μάτια παροδικά να κοκκινίζουν.

Χαμηλή αυτοεκτίμηση. Οι άνθρωποι με διατροφικές διαταραχές έχουν συνήθως χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυταπατώνται σε σχέση με την εξωτερική τους εμφάνιση. Επίσης έχουν εμμονή με τη γυμναστική και γυμνάζονται συνεχώς χωρίς να τρώνε τίποτα. Ντύνονται πολύ ακόμη και το καλοκαίρι για να κρύψουν τα λιπόσαρκα κορμιά τους, ενώ έχουν πολλές ψυχολογικές μεταπτώσεις και εμφανίζουν συμπτώματα κατάθλιψης.

Έλλειψη περιόδου. Όταν οι γυναίκες μειώσουν τόσο πολύ τις θερμίδες που προσλαμβάνουν τότε η περίοδός τους διακόπτεται και αυτό είναι σίγουρα σημάδι ανορεξίας.

πηγή: queen.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr